Product Review : My Product Co beauty mask!

2:25 AM

Hellooo hampa semua...

Hari tu ada up gambar mekap kelam kabut nak ke hospital last week sebab suami kita jatuh moto ada kereta banggang kt jalan pegi bukak pintu luas2 tak tengok luaq..bumm kena laki aku...haihhh..tolongla korang2 yang bawak kereta tu please consider orang lain sama...lucky my husband cuma jatuh terhentak saja. But still kesian kt dia sebab still sakit kan. Orang lain yang punya salah..orang lain yang tanggung sakit.

Ok ni gambar nya. Ada orang kata pelolesss...yes peloles elok awak sebab kita tengah pakai mask ni tetiba husband kol kata dia jatuh and ada kat spital. Terus mak tenangkan pikiran sebab dia kata dia ok..tapi as bini yang baik hati da sayangkan lakinya harus lah aku pun pergi bersama-sama anak2 ku ke hospital untuk ketemu dengan laki ku. 

Eh panjangnya mukadimah. Sebenarnya nak cerita pasal My Product Co punya beauty masks ni. Ok serius best gila kot pakai ni.

Kalau hampa nak tau My Product Co ni ada 3 jenis masks tau. Antaranya adalah :

  1. Ginger Gold hydrogel mask
  2. Red Ginseng gold hydrogel mask
  3. Rice sheet mask.

Tapi kalau hampa nak tau yang terrr paling bestnya mask-mask ni bebas dari 8 bahan kimia berbahaya sepertu Formaldehyde, paraben, sulfate amine, mineral oil, benzyl alcohol, silicone, coal tar dyes dan aminal-derived ingredients and paling oenting sekali dermatology tested naa. Dan untuk pengetahuan hamoa semua, My Beauty Mask ni ada 12.5ppm (part per million) which equal to 99.9% gold  sebagai anti oksidan dan berfungsi sebagai mencegah penuaan kulit. Best ke bestttt???

Ok la jom go thru one by one ok.

1. Ginger gold hydrogel mask.

Ok this is my first time using ginger mask. Sebelum ni tak pernah pun guna ginger dekat muka. Turns out my skin feel so fresh n supple n super toing toing after the used. And ni juga adalah pengalaman pertama aku guna hydrogel mask, so tak tau pun yang hydrogel ni cepat terkoyak. Selalu pakai hydrogel mask dekat mata n lip sajia. So u guys need to be extra careful when u guys want to put on ur face. Paling selamat baring and letakkan dekat muka ya.


2. Red ginseng gold hydrogel mask.


Selain mempunyai khasiat untuk kulit, red ginseng juga terkenal dengan kandungan anti oksidan nya. And ada juga studies yang mengatakan red ginseng dapat menstabilkan hormon wanita. No womder la masa pakai ni rasa tenang ja walaupun bau dia agak kuat but it still ok for my nose. Well actually i like herbals n spices smells so this smell is ok for me.

Bau dia me relax kan aku. Sedap ja layan perasan sebelum dapat kol my husband jatuh moto. Pffttt.

Lepas dapat kol from my husband sempat lagi amik gmbar after using it.

Right after using this mask..dap all the essence to my skin and use some serum..then applied my foundation, blusher n lip matte. And there u go!

3. Rice sheet mask.

Macam biasa la kan sebut pasal rice sheet mask korang pun tau kan khasiat beras untuk kulit kan. Selain mencerahkan kulit, beras juga dapat memutihkan kulit disamping memberi kelembapan kepada kulit. And yang ni dalam bentuk sheet. So bentuk sheet ni macam biasa la kan senang skit nak apply.

Nampak basah tu? Aku memang pattern mask apa-apa pun sebelum pakai mesti letak dekat dalam freeser dulu bagi sejuk. Masa pakai tu perghhh nikmat jaaa. 

Perghhh sejuk-sejuk letak kat muka memang best la kan...korang tak nak rasa ka apa yang aku rasa lani????


Harga untuk mask ni adalah

  • Ginger Gold Hydrogel Mask-RM100/5pcs
  • Red Ginseng Gold Hydrogel Mask-RM100/5pcs
  • Rice Sheet Mask-RM28/3pcs.

Kalau hampa  nak tau dengan lebih lanjut lagi or kalau hampa nak beli beauty mask dari My Product Co ni jangan lupa tau check dekat sini www.myproductco.com atau check instagram depa www.instagram.com/myproductco

Bagi pengantin yang nak.make up...sebelum mak andam start make up korang..cuba la pakai ni dulu tau...In Sha Allah ur skin n make up akan jadi sangat glowing tauuuuu....

Ok lets syantikkk uollss..

Babai.my


You Might Also Like

16 comments

  1. Aida mcm berkenan yg ke3 tu. Beras kan. Tau da khasiat air beras utk kulit muka. Wow! Memang kemerahan & glowing,Alia! Serta-merta ekk?
    Aida punyer mask, currently, boleh bwk tido. So far so good la. Tak pernah lagi try mask yg tempek gini. Imported ni ekk? Harga agak mahal :-)

    ReplyDelete
  2. Akak suka mask ni kecuali yang ginseng tu...hehehe..bau dia akak x berapa suka..sekarang macam dah jadi kewajipan pakai mask..kalau tak pakai rasa macam lain

    ReplyDelete
  3. Lama dah tak pakai beauty mask ni. Memang lepas pakai kulit akan rasa perbezaannya sebab kulit akan menjadi lebih licin. Wah bahan yang digunakan beras ye?. Banyak khasiat beras ni ye?.

    ReplyDelete
  4. Wah macam best ja rice mask. Syira tak penah cuba lagi jenis beras ni. Nanti nak try. Tq for sharing

    ReplyDelete
  5. Nak try Tapi pelik pulak wife tgk en somi dia pakai mask...😀😀

    ReplyDelete
  6. Banyaknya produk masker hehehe boleh ker pakai campur-campur ni tak bahaya untuk kulit ker... Tapi Alia dah kulit licin dan cantik hehehe selalu orang pakai masker ini untuk kulit berkedut nak bagi tegang tak ker wakakaka kita tak tahu...

    ReplyDelete
  7. Hehe, sian Alia, tengok feeling2 pakai mask , husband pulak kaco. makin cantik dan flawless la kulit Alia lepas pakai mask ni

    ReplyDelete
  8. bagus juga pakai topeng malam sebelum tidur kan. Bangun bangun je muka dah rasa segar dan lebih tegang

    ReplyDelete
  9. Macam leceh nak pakai mask ni kan. Tapi kalau dah buat hari hari lama lama jadi rutin. Dah hilang rasa renyah dan malas nak buat

    ReplyDelete
  10. Orang lelaki macam saya mana nak pakai topeng topeng muka macam ni. Lainlah masa racun rumput> Haha.

    ReplyDelete
  11. Tak pernah lagi cuba mask ni..nanti nak cuba lah, tgok alia pakai nampak cam bagus je. Tgok review blogger lain pun nampak best..tak sabo lak nk cuba..hehehe

    ReplyDelete
  12. best la kalau ada mask yang boleh buat effect macam ni. nak kena cari mask ni..

    ReplyDelete
  13. I love the jelly mask, cooling and refreshing after using it abd the rice mask has lots of serum that can be use for other places.

    ReplyDelete
  14. Bagus ya pakai topeng muka ni, katanya kulit rasa lebih segar dan nyaman. Dapat nampak jelita lebih lama

    ReplyDelete
  15. Maaf yer, tak perasan belom komen.. sbb sy style buat skali lumpsum terlepas satu komen ni. Harap maaf sejuta kali maaf yer

    ReplyDelete
  16. Cantik kulit alia.. kita pun br start suka pakai mask.. klau masuk Watson or guardian meati beli 2 keping mask hihihi

    ReplyDelete