Movie Review : Hotel Transylvania 3

8:57 PM

Bila ada anak-anak kecik ni salah satu cara nak enjoy cinema adalah dengan tengok cerita kartun. Yalah, masa bercinta and masa awal-awal kahwij dulu berdua ja pi tengok wayang. Tak payah nak pikir bab-bab cerita apa nak tengok. Rasa nak tengok ja terus book tiket and pi tengok.

Kami laki bini memang kaki cinema dari dulu-dulu dari zaman duk bercinta kat Melaka lagi. Weekend ja masa husband stil kerja kat Melaka, nanti mesti dia ajak tengok wayang. 

Bila dah ada anak ni kejung jugak la kan tak boleh nak semberono ja tengok cerita ikut taste kita. Nak tak nak kena ikut taste anak-anak. Eh tapi jangan tak tau kami laki bini dari zaman bercinta pun layan gak cerita kartun ni. Ingat lagi verita Despicable Me yang first pun kami layan kat cinema. Cute ja cerita tu. 

Sama la cerita Hotel Transylvania ni memang dari yang first lagi kami dah layan. Yang second tu tengok masa Adriana kecik lagi. And 3rd one ni tengok dengan Adriana n Aishah sekali.

Hotel Transylvania 3 kali ni mengisahkan Marvey nak bawak the whole family including the monster clan to a vacation. Ya lah, they run their own monster hotel tapi at the same time they feel bored with whole the hotel chores. 

So she booked a monster vacation( sea cruise), and in the other hand the cruise is owned by Van Helsing (hahaha..dis part is hillarious..kiranya Van Helsing ni musuh keturunan n zaman berzaman la). 

And nak dijadikan cerita Papa Drac zingggg dengan capten ni. Tapi capten ni pulak cucu cicit kepada Van Helsing...so kiranya macam cinta terhalang and dendam2 gitu jugak lah.

Well last-last macam biasa la, we can predict the ending what. They zinggg,and live happily ever after gituuu.


Korang yang ada anak-anak boleh la bawak tengok Hotel Transylvania 3 ni. Cerita dia best jugak and lawak.



You Might Also Like

5 comments

  1. memang peminat cerita ni baik mak atau anak..hihiih nanti ada kesempatan nak pergi tengok

    ReplyDelete
  2. Citer ni la yang Dania meroyan nak tengok tu..sebab kena denda keputusan exam pertengahan tahun teruk so no movie until habis sessi sekolah tahun ni...kejam ke akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alala kesian dania...
      Xpa sekali sekala kena denda baru dia tau susah skit nak capai apa yg diorg nak..ye dak?

      Delete
  3. Miss tgk tau..sbb bz dgn anak2 smp lupa nak g tgk.. xpe boleh tgk dekag astro nnt

    ReplyDelete