Malaysia Baru

1:54 AM

Well well...
I'm so happy that finally we be able to speak about our mind.
The New Malaysia...

I was away from home when election happened. Yes I know I dont play my role as a citizen. But at least I know at my place (voting place, Jitra), DS Mukhriz will easily tapau other candidates kot. Kompiden kompiden.

I was in Western Australia the day Malaysians cast their votes. Hati tak tenang wei. Bayangkan all day long all we do is talkin bout the election n how we wished we were there too. Tapi ye lah kan, ticket flight boleh adjust lagi...other expenses like hotel,guesthouse and all those kereta sewa semua dah bayar. What to do kan....heavy heart..yes i do.

On 9th of May, we travelled back to Perth from Margaret River. Sampai ja Perth, check in hotel terus menghadap fon masing2 untuk update latest pooling results. Fuhhh excited dan berdebor weiiii.

Alhamdulillah...Malaysian made it. Walaupun results tau lambat. Tapi Alhamdulillah, Allah tu Maha Adil kan. Mungkin Najib lupa,cash certaintly not a king...but HE, The Mighty does!



Yes. Bought this one at 7 eleven at Hay St. We made it Malaysian. Front page in The Australian newspaper. 




This is from Perth news. 

Semua kita tau kan hutang negara banyak mana. Sekarang ni bukan masa untuk kita harapkan kerajaan baru saja. Tapi kita sendiri pun kena berusaha untuk bantu kerajaan. 

Let's hope for the better Malaysia, the brand new Malaysia. 


Hari tu rasa kalau Najib menang lagi memang nak ajak laki den migrate terus duk kat Perth. Nasib la dia kalah. Kahkah...

Next time kita cerita pasal #travelogaliaperthagain!
Till then...cya😍😍😍



You Might Also Like

4 comments

  1. part nak migrate tu kelakor. hehe sume org pun sama nak pindah sbb tak larat nk duk negara sendiri yang korupsi.

    ReplyDelete
  2. Alhadulillah, dah selesai yg ditunggu2 sekian lama. Sepanjang 3 hari tu, rasa x tenteram sampai la Tun angkat sumpah, baru tenang. Sekrg, kita tunggu perubahan2 yg dihrp akan membawa kegemilangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah...
      Kita pun sendiri sebagai seorang citizen kena memainkan peranan penting jugak kan...
      Sama2 kita mainkan peranan ki

      Delete