Masa Mandi Lebih Ceria dengan Carrie Jr dan Mainan Sukan Ria Carrie Jr

8:32 AM

Sedar tak sedar kadang kita terlupa masa mandi anak tu adalah masa diorang paling enjoy. Macam Adriana, she loves having her bath time. Seronok je tengok dia time dia mandi tu. Time mandi tu la nanti dia menyanyi lagu Frozen la, jadi Elsa la...menyanyi lagu Moana la..jadi Moana la with her English accent mat salleh celup dia tu.


Feeling-feeling tau anak kami yang sorang ni bila mama bagi green light mandi dalam bath tub!


She can spent 30-45 minutes having her me-time in her bath tub singing, playing with her imagination. Kadang-kadang tu selagi tak suruh keluar selagit u la dia duk mandi lama-lama. Seronok kot kan sejuk-sejuk tu. Ni mesti ikut perangai mama dai ni yang suka mandi lama-lama kalau jumpa bath tub. Sebab tu mama dia kalau nak check in hotel prefer yang ada bath tub, boleh letak bath bomb lepas tu berendam lama-lama sambil baca novel . Oh bahagia gila kot ber me time macam tu pun jadiklah. kahkah.


Like mother! Like daughter! Cap ibu dan anak gituuu


Selalu Adriana ni kalau berendam dalam bath tub memang i let her choose her soap to fill in her tub. Yes we have few soaps brand in the toilet. Most of the time she will choose Carrie Jr. Yelah, bukan anak je suka bau Carrie Jr ni kot, parents macam aku and lai aku pun suka tau bau Carrie Jr ni. Dah la dapat suprise toys kan. Lagi la budak-budak suka yolls,


banyak kan toys collection CArrie Jr ni kan. 

Kalau korang nak tau, sekarang ni anak-anak kita selalunya lebih terdedah kepada gajet, so it's important for us to expose them to the " real Sukan" . I mean by this way, salah satu cara untuk kita lebih rapat dengan anak-anak kita adalah dengan bersukan/ bermain bersama mereka.
Budak mana tak suka main kan? So let them enjoy their playtime, kita dulu pun pernah melalui fasa kanak-kanak yang happy dan penuh dengan playtime kan? Let the kids be kids. Don't force them to be an adult. 

Korang jangan lupa dapatkan Carrie Jr ni di pasar raya yang berdekatan dengan korang tau. And dont forget to collect all 6 figurines ya.





You Might Also Like

12 comments

  1. sama lah budak2 kat rumah ni...suka sangat time mandi...lama plk tu...sampaikan klu tak dipantau tinggal sikit je sabun tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..mmg bahaya diorang ni...
      Hari tu pernah beli shower gel dr aus msa balik melancong..sekali dia bagi sekali ja habis 1 botol...
      Xtau nak marah ka nak nangis ka😂

      Delete
  2. Anak-anak Mak pun guna Carrie Junior. Wangi je~ dapat figurine kecik2 tu lagi diorang suka.

    ReplyDelete
  3. Anak2 mmg suka mandian carrie. First sebab bau dia then buih dia banyak. Kira kalau mandi mmg fun time la buat depa

    ReplyDelete
  4. Anak-anak ni kalau dpt mandi dlm bath tub, kena lak ada buih-buih sabun, memang lama lah. Mula-mula taknak mandi, bila dah masuk tub, tak nak keluar plak

    ReplyDelete
  5. Anak anak saya memang pakai carrie junior dari dlu lagi.memang best dan wangi

    ReplyDelete
  6. Happynya dia mandi dengan carrie jr. Moga anak akak sukakan kebersihan dengan cara menarik minat dia dengan sabun carrie jr ni kan :D

    ReplyDelete
  7. Bila anak-anak seronok mandi..kita pun lega kan. Tak lah asyik nak jerit suruh mandi..hehehe. Moga sabun ni dapat tarik minat anak-anak untuk rajin mandi..:D

    ReplyDelete
  8. Kalau beli Carrie junior memang seronok la anak-anak ruby duk korek belakang botol. Dia nak keluar kan toys tu. Berebut dengan adik dia. Sekarang ruby la tukang kumpul mainan tu. Ada je merata-rata. Jadi askar la, jadi peneman naik kereta mainan la. Hahaha kreatif sungguh. Kita tengok intai-intai. Hehe

    ReplyDelete
  9. Anak Bro pun mandi bersama Carrie Jr. Memang ceria je muka memasing, tau2 je habis satu botol dorang kerjakan...

    ReplyDelete