Living room decoration

10:39 AM

Untuk peminat deko2 macam aku ni...adalah sejenis yang tak puas hati kalau susunan tu stay macam tu ja forever! Yesss..nanti aku jemu wei. Nak-nak pulak aku ni kerjaaanya di rumah kan. Tobat la boring kalau tak ubah apa-apa kan.


Mesti nak kena ubah gak sikit-sikit bagi mood tu ceria. Cukup la ubah pokok dari tepi sofa ke tepi tv pun jadiklah..janji mood tu mari gituuu haaa.

Jom lah jamu mata tengok living room decorations aku. Alaa rumah kecik ja...duk apartment ja pun. Alhamdulillah selesa untuk kami anak-beranak kan. Kalau besar-besar pun tak larat aku nak mengemas kan.

Cukup la buat masa ni rumah besaq kelemboi ni ja... rumah impian aku buat masa ni biarlah aku bayangkan dulu ja ya. Nanti aku cerita kat entry lain pulak pasal rumah impian aku.

Apapun..jom tengok dulu living room decoration aku ni. Memang selalu berubah pun kan. Sesuai la dengan mood aku ni


Sebelum ni kat kawasan tv ni agak kosong ya atas tv tu. So aku beli la yang LOVE writting tu dari Spotlight (online ja uolls). Then macrame (beli dekat ig: @scandi_scandu) tu letak dekat situ. Lepas tu yang board ada tulisan pasal family tu beli dekat Mydin, RM4.90 ja uolls.


Ni kat kawasan meja makan aku. Yang cabinet putih tu dah takdak dah sekarnag ni. Aku letak dekat luar rumah jadikan rak kasut. Tu kenangan gila tu ada sentimental value, first furniture yang aku beli masa aku start reja masa habis degree dulu.


Ni pandangan ruang tamu aku. Yes..kecik ja pun!


Ni pulak kat dinding dekat sofa tu. So basically aku letak ja apa aku nek letak kat sini. 


Wall shelf ni pulak beli dari Kmart Aus. Memang pesan kat PS kmart ja. Beli barang dari sana kena bersabar sikit la kan. Tapi puas hati la kan menunggu.



Ni pulak Ikea lixhult yang baru beli menggantikan cabinet putih yang mereput tu. Thanks husband sebab beli ikut taste aku. Hahahha. Dia tau bini dia ni kalau tak kena taste aku nanti aku wat dek ja...pasang pun takmau nanti. Hahhaha. Yes saja pilih warna biru tu sebab warna BN kahkah. Takde lah...sebabnya nak warna dia stand out dari warna dinding tu. Aku kan suka colorful uolls. Basically i'm more to Scandinavian with a bit of bohomian touch or Scandiboho gitewww.


Hampa kalau minat deco2 jugak jangan lupa follow :

Instagram 


@scandi_scandu 

Sekarang ni tengah open KUTU RM70/ per month untuk 5 orang... barang korang boleh pilih dalam range harga tu..kalau lebih kena la tambahkan.
Jom korang..kalau nak beli affordable sofa or barang2 deco rumah...boleh la follow @Scandi_scandu laju-laju tau




You Might Also Like

22 comments

  1. wahh menarikkk!!nanti terjah scandi scandu..btw lawaa gerobok biru tu!!

    ReplyDelete
  2. Pintar ya mengatur rumahnya. Abby lihat cantik cantik ruangannya tuh. Tertata apik dan buat nyaman berada di dalam rumahnya. Sungguh interior yang bagus

    ReplyDelete
  3. wah menariknya suka tengok nampak macam selesa, tpai kami benda gantung gantung kat dinding ni masih tak buat lagi sampai sekarang.. mesti pening nak mengelap habuk heee

    ReplyDelete
  4. Rajin akk deco kan.. Ruang yg kecik pon klo pandai rias mmg nampak cantik... Paling tidak kita puas hati dgn apa yg kita nak deco kan...

    ReplyDelete
  5. Akak mai la datang rumah saya deko kan rumah. Pleaseee. Saya mak deko tak pandai la. Wuwuwuwu

    ReplyDelete
  6. agak trending ye deko gaya Scandinavian.
    Aida minat tapi agak mahal :-) ha ha...
    Aida tgh cari idea juga deko umah baru. Slowly beli brg,alia. Sekaligus x dpt la hi hi hi

    ReplyDelete
  7. Cantik la...akak memang ada plan nak tukar sofa baru..cuma belum ada masa nak pi cari lagi..suka deco yang simple2..

    ReplyDelete
  8. cantik dan ringkas deco.suka style2 mcm ni..zaza pun sebenarnya tgh nak deco jgk bilik..dh beli cat 2 bulan dah tp tbiar sbb ttiba malas..haha..kalau ada yg tlg sng skit..

    ReplyDelete
  9. Yang warna bn tu amboii hihihi mementang nak mengundi dah.cantik deko semua.rasa macam nak join kutu tu jugak

    ReplyDelete
  10. Now, Rawlins rasa nak tambah perabut kat rumah plak dah. Hahaha. Rawlins pun lebih drawn kepada colourful furniture - barulah hidup lebih ceria kan. I suka yang kat dinding sofa tu. Cantik!

    ReplyDelete
  11. Bestnya dah ada rumah sendiri. Boleh tukar2 design mengikut citarasa kita. Bestnya dpt zahirkan kreativiti kita melalui seni reka dalaman rumah.

    ReplyDelete
  12. Suka tengok deko dalaman rumah nampak simple dan kemas je. Sangat teratur dan perabut tak nampak padat.

    ReplyDelete
  13. Rajin betul Alia kemas rumah. ni kemas setiap minggu ke hari-hari? hehehe

    ReplyDelete
  14. Sweet jer deko dalam rumah. Less is more. Permainan warna juga menyerlahkan lagi oenampilan rumah kita kan

    ReplyDelete
  15. Kiter pun rumah kecik jugak...tapi tak ada deko macam sis pun. Selalu juga tengok deco2 ni..tapi itulah...eh, banyak punya alasannya

    ReplyDelete
  16. Rajinnya dok ngubah ngubah rumah. Rumah sis tak leh nak berhias sangat..nanti nampak serabut sebab rumah kecik je. Yang banyak sekarang barang2 mainan kucing je..hehehe

    ReplyDelete
  17. I love the simple decoration of your room. Look clean and fill with nice items that you can use for shooting. Thank you for recommend the place to shop for best decoration item.

    ReplyDelete
  18. simple and nice! kalau buat before and after mesti lagi gempak

    ReplyDelete
  19. very nice deco indeed. I must put on effort to deco my living room tooo

    ReplyDelete
  20. pandai kak alia deco2 rumah..kemas dan cantik jaa

    ReplyDelete
  21. sweetnya rumah u. comfy & cozy je. rumah tu besar atau kecik tak penting. yg penting sentuhan tangan tuan rumah tu :)

    ReplyDelete
  22. setiap kali pi rumah Kak Lia, mesti lain2 susunannya

    ReplyDelete