Bebas Jerawat dengan Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment Dalam Masa 14 Hari

11:15 AM


Jom sahut cabaran!


Kulit berjerawat menjadi satu fobia tak kira la sama ada kaum wanita atau lelaki. Serius memang anti betul la kalau jerawat hinggap dekat muka.  Likeee ewwwwwww jerawat!

Antara faktor-faktor jerawat boleh hinggap ke muka adalah:
* hormon yang tidak seimbang ( nak period, pregnant dsb)
* pemakanan tidak seimbang
* salah makan
* tak cuci make up betul-betul
* rutin penjagaan muka
* salah pilih skin care
* salah pilih alat make up.

Tapi kalau aku masalah jerawat aku mostly sebab hormon..asal nak period ja mesti muka nanti naik jerawat dua tiga ketul. Arghhhh stress wei. Tambah stress makin berlumba-lumba dia nak keluar kan. 😑😑😑

Sebelum ni memang kalau jerawat keluar ja gigih la nak picit kan. Pastu nanti haa amik ada parut. Tapi kakau jenis yang jerawat batu tapi takdak mata tu lagi stress sebab takleh nak picit. Erghhhh😣😣😣

Tapi bila tau Eucerine ada produk yang bagus macam Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni yang boleh hilangkan jerawat dan blemish dalam masa 14 days terus rasa teruja nak cuba. 



Kalau korang nak tau Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni ada ingredients seperti:
- AHA, BHA dan PHA.
- 10% hydroxide acid
- agen pengelupasan seperti glycolic acid, salisilic acid dan gluconolactone yang effective.
- A.I innovation
- serta melindungi kelembapan dari hilang.




Selain dari membantu merawat masalah jerawat, Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni :
* 95% membantu masalah kulit berminyak.
* 94% mencegah cela dari timbul pada kulit kita.
* 94% mengurangkan bekas/kesan jerawat hitam
* 85% mengurangkan whiteheads.
* 83% mengurangkan blackheads.
* 81% mengurangkan jerawat batu/ radang.



From my experience, selalunya aku berjerawat bila time-time nak datang bulan/ period. Time tu meriah sangat especially dekat T zone aku ni la sebab most likely ni kawasan yang agak super oily. Fuhhhh stress takyah cakap lah kan.

Sebelum ni pernah juga aku cuba krim jerawat tapi end up dekat jerawat tu memang kecut TETAPIIIII JADI KERING AND PATCHY uollssss... oh no! Bila kering and patchy memang serius tak suka sebab nanti bila make up tak lawa kot! So aku jadi fobia jugak la nak pakai ubat-ubat jerawat ni.

Dengan Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni , masa first pakai dekat jerawat tu memang rasa pedih-pedih kot. Likeeee apa ni...apa niiii...tapi sat je lah. Tapi Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni dia mudah meresap dekat skin tau. And aku biasa pakai ni waktu malam sebelum tidur. Lepas basuh muka dengan cleanser, then aku buh toner, aku essence, then aku letak ni as treatment untuk kulit aku...untuk malam aku akan skip serum and moisturiser sebab aku nak apply Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni.

Korang tengok la hasilnya ya. Jangan cakap hakak tak umbrella korang pulak ye.



Meriah jerawats akak time ni uolls. Berlumba-lumba ya nak keluar! Nanti dia kita ajar skit...


Ni after 7 days usage tau. Jerawat da kurang!


Ni after 10 DAYS YE! YES TEN DAYS!!!
ingat kena tunggu sampai 14 days. Sekali 10 hari pun jerawat dah gone! Yahuuu.

Komen aku, bila pakai ni part jerawat tu memang kecut. Kulit tak kering kat kawasan jerawat tu, pastu muka makin kurang berminyak, whitehead pun memang kurang banyak sebab aku ni jenis banyak whiteheads and sejenis kaki korek whiteheads. Lani lega banyak bila belek muka whitehead pun dah tak nampak.

So suka ke idok????
Ehhh ajerrr gila tak suka!  Harus la mak suka noks.


So korang yang nak tau lebih lanjut pasal  Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment ni jangan lupa layari 

Web:  www.eucerin.my
Facebook: www.facebook.com/EucerinMY

Atau hampa boleh dapatkan di drugstores berhampiran dengan hampa ya.


You Might Also Like

25 comments

  1. sukanyaaa tgk review. nanti nk try lah kak lia

    ReplyDelete
  2. terima kasih share this awak :)

    ReplyDelete
  3. Bagus produk ni , happy bila jumpa produk yg sesuai

    ReplyDelete
  4. Akak suka produk ni sebab sangat- sangat berkesan..dalam masa 2 hari jerawat dh kecut..nak teruskan penggunaan dan harga kat pasaran pun boleh tahan tak mahal sangat kan..

    ReplyDelete
  5. Wahhh nampak sangat perbezaan dia pada blemish tu.airah pun plan nak beli juga senang ada jerawat je sapu benda ni tengok feedback semua best2

    ReplyDelete
  6. memang effective boleh nampak perbezaannya

    ReplyDelete
  7. review eucerin lagi, banyak juga perubahan yang berlaku. Asal produk tu okay, bagus la tuk kita kan. Tahniah sis sebab berjaya

    ReplyDelete
  8. Mmg nmpk beza la sblm slps... Kita ni jrg dtg jerawat kt muka except time nk period.. Tp skli dtg dia punya degil nk hilang.. Grm sgt smpi bks kt muka.. Kalau tau la dh lme gun eucerin ni.. Bolehlah nk beli 1 utk spare..

    ReplyDelete
  9. Ramai kawan-kawan yang cuba dan bagi feed back bagus untuk produk ni. Nanti nak cuba juga lah. Tappi taknak lah kalau mahal sangat. Hehehe!

    ReplyDelete
  10. Cepat kecutkan jerawat sambil memelihara kelembapan kulit. Besttt

    ReplyDelete
  11. bestnya alia. muka ainy ni ha tiap kali nak datang bulan je mesti naik jerawat lepastu tak reti nak surut cepat2. dah try a few product tapi macam hhmmm je result dia. nanti nak cubalah ucerin ni. thank you tau share info ni.

    ReplyDelete
  12. Suka juga pakai ProACNE. Jerawat memang kecut dan kulit makin cantik

    ReplyDelete
  13. Suka lah pakai eucerin pro acne..muka jadi bersih n jerawat cepat kecut kan..best!

    ReplyDelete
  14. I ada guna produk ni.. bagus nya nampak effect selepas 14 hari... love it!

    ReplyDelete
  15. TB dah mula nak mencari Eucerin ni.. huhu.. jerawat tengah melata di dagu ni.. jenama Eucerin ni dulu ada kawan pakai dan muka memang clear dari jerawat.. sampai sekarang masih berkesan ye.. nak cubalah!

    ReplyDelete
  16. produk eucerin ni famous. senang nak dpt. drug store banyak je

    ReplyDelete
  17. Menariknya produk Eucerin ni. Bagus untuk yang ada masalah jerawat. Kenapalah dulu tak tau

    ReplyDelete
  18. Bagus eucerin ni sebab bertindak sebagai pelembap. So kulit berjerawat tu tak lah kering dan bertompok bila make up.

    ReplyDelete
  19. Jerawat hapus dalam masa 14 hari satu yang memberangsangkan bagus produk ni lelaki boleh juga kan sebab kadang-kadang ada sebijik dua jerawat nakal tiba2 tumbuh wakakakakkaa..

    ReplyDelete
  20. Baca review nampak sangat menarik. Mommy selalu jerawat muncul sampai tinggal parut sekali. Sedih

    ReplyDelete
  21. nampak bezanya selepas menggunakan produk eucerin. paling penting ianya berkesan kann

    ReplyDelete
  22. Sekejap juga ye dia tunjukkan hasil. haa berjaya juga menyabut cabaran 14 hari bersama produk ni. semoga istiqomah pakai produk ni ye

    ReplyDelete
  23. tapi berapa harga dia? haha nak tau!

    ReplyDelete
  24. Of all the Eucerin trail that I have seen, yours is the most drastic change. At least, you started off with more zits than the others. LOL Mine's worse, actually, but I am convinced to try now.

    ReplyDelete
  25. eucerin ni pakai konsisten mmg nampak kesan.. memula tu mcm pedih skit.. lama2 dah ok.. hehehehhe

    ReplyDelete