Adriana 5th Birthday!

5:42 PM

Semalam 2nd of April 2018..genap Adriana 5 years. Dan disebabkan semalam adalah Isnin...so kami laki bini plan nak celebrate dekat rumah ja.

And semalam jugak la mintak laki den balik awai dari kerja because usually on Monday dia biasanya balik lewat to settle all those pending tasks...ye ke pending????

Back to the topics... kali ni kami pilih untuk celebrate dekat balcony sekangkang kera kami ja. Malas nak keluar sama. Masak pun yang simple-simple ja. Yang penting, we enjoy the moments together gitu ha.

Jom layan gambar la ye....


Suasana di balcony bila tutup lampu kalimantang. Kahkah


Blur pulekkk gambar ni. Tapi tak kira nak upload jugekkk.



Bila buka lampu kalimantang gini lah dia.


Ok dak mama depa setup? Boleh jadi event planner dak?


The foods!
The konsep was serving all dishes in the tiffin!


Nugets and fries (yang ni beli siap goreng kt Mydin..kahkah..kata pemalas kan)


Chicken salad. Popcorn chicken beli dekat Mydin siap goreng. Balik petik2 mexican spinach..potong tomato cherry dua..buh mayo..mix semua sekali and letak dalam chiller sat. Nak makan baru hidang.


Seafood aglio olio! Ni ja masak sendiri. Favourite anak2 ni.


Ni burger-burger yang beli dekat 7E siam ahad tu. Sebelah lagi yang hilang tu dah masuk perut kami laki bini dah




Birthday girl with her birthday's cake!


With her hadiah. Mama beli kt Hatyai. Minta siam tu balutkan, sekali dia balut guna newspaper ja. Elok jugak guna newspaper kalau dak dah selamat masa beli tu kot dah kena bukak kan. Awal-awal cakap mama papa tak beli hadiah pun. Dia cakap ok ja. Mama da masak sedap, hias cantik-cantik. Kakak suka dah. Tenkiu mama papa. Hahaha mama dia plak touchin oiii

Mai tengok video dia unboxing hadiah ni.


Kemain seronok dia kan. 
What matter she happy on her birthday.

Heppy birthday kakak
Semoga jadi anak yang solehah, hormati orang tua, sihat selalu, dan dibawah lindungan-Nya.

All of us love u kakak! 😍😍😍







You Might Also Like

16 comments

  1. Happy 5th birthday kakak adriana!! Moga jadi anak solehah bg papa & mama. Bestlah hadiah die aunty nak boleh??

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday Adriana , semoga jadi anak solehah ..

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday Adriana, Semoga tumbuh dalam hidup yang bahagia.
    eratuku

    ReplyDelete
  4. Happy 5th birthday...geng dhia 5 thn ni

    ReplyDelete
  5. Wahhh meriah !! Selamat ulang tahun Adriana, semoga terus dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  6. Sanah helwah Adriana. Semoga membesar dengan sihat dan berjaya di dunia dan akhirat.
    Bestnya ada balkoni boleh celebrate besday dekat situ. Comel sangat. Tak yah nak celebrate dekat luar.

    ReplyDelete
  7. Happy nya dia dapat hadiah.. Happy birthday kakak Adriana. Semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  8. Happy birthday si comel.. Seronoknye birthday party dia.. Semoga jadi anak yang solehah dan dimurahkan rezki sntiasa..

    ReplyDelete
  9. Happy birthday to you kakak. Semoga menjadi anak yang solehah. Bestnya jadi orang yang kretif dan pandai deco ni. Nampak menarik sangat.

    ReplyDelete
  10. wah happynye gigirl ni, my son dah masuk 6 tahun adik dia dah 2 tahun, tapi happening bila ada anak perempuan ni, sweet je sweet je belaka, apa pun happy birthday adriana ! semoga jadi anak yang solehah @

    ReplyDelete
  11. Happy birthday Adriana! So sweet mommy sediakan semua hiasan dan jugak makanan dgn kasih sayang ni... feeling Love!

    ReplyDelete
  12. Cantiknya set up tu. Simple but nice. Alehai dah 5 tahun pun si comel ni. Moga panjang umur, murah rezeki, bahagiakan ibu ayah dan menjadi seorang muslimah yang solehah ya.

    ReplyDelete
  13. happy 5th bday,adriana.
    moga jadik anak yg soleheh.
    alia, cantik la mangkuk tingkat tempat isi makanan tu.
    kalerful. nice!

    ReplyDelete
  14. Happy Belated Birthday, cute little girl. Hope you'll makes your parents proud when you grown up.

    ReplyDelete
  15. Happy birthday Adriana yang comel..aunty doakan Adriana jadi kakak yang baik..namo gaduh2 ngan adik ye...be a good girl and of coz jadi anak yang solehah buat mama dan ayah..

    ReplyDelete