Produk Review : Cantik dan sihat dengan Ellvita Premium Berry

11:09 PM




Hai hampa semua.Sehat ke tu???
Heppy weekend semua. So weekend ni hampa buat apa je?
Kami dis weekend hari Sabtu stay kat rumah ja sebab laki kami pi wat reja dia kan.Ahad baru keluar jalan-jalan nanti. Hari yang ditunggu-tunggui oleh kita semua mestilah weekend kan. Time tu la nak bermalasan dan hang out dengan family tersayang. Bagi anak pulak, time tu la hari dia boleh melekat dengan mama and papa depa ni.

Disebabkan Sabtu kami tak ke mana-mana, maka rutin di rumah sama jugak macam hari-hari lain. Yelah being a Work At Home Mama ni bukan mudah ye. Kadang-kadang semua nak kena buat sendiri. Sampai kadang-kadang tu lupa nak breakfast. Tapi nasib la ada Ellvita Premium Berry ni.


Sedap! 


Biasanya memang aku breakfast dengan Ellvita Premium Berry by i-Sihat ni ja pagi-pagi. Selain mengenyangkan, Ellvita Premium Berry ni banyak khasiatnya tau.



Kalau hampa nak tau dalam Ellvita Premium Berry ni ada 15 bahan yang terpilih antaraya berry, collagen, sakura extract, applehenon, astaxanthin, badam,strawberi, kismis, habbatus sauda, buah tin, delima, zafran, kurma , madu dan susu kambing. Perghhhhhh memang bestkan bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan Ellvita Premium Berry ni.






Ok bila sebut pasal susu kambing i bet mesti ada yang takut nak minum takut bau hamis kambing kan. Takpa, jangan takut sebab Ellvita Premium Berry ni langsung tak bau hamis ok. Trust me. It taste and smell like a berry smoothies. Memang sedap oi.

And jom kita tengok khasiat bahan-bahan dalam Ellvita Premium Berry ni korang;


  1. Susu kambing: merawat gastrik, mencegah insomnia, membantu penghadaman,  tinggi kalsium dan boleh jadi milk booster untuk ibu-ibu menyusu.
  2. Habbatus sauda : Meningkatkan kesuburan , anti-cancer, merawat keguguran rambut , meningkatkan kesuburan dan mencegah rasa letih.
  3. Kurma : memberi tenaga yang segera, serat yang tinggi dan bagus untuk otak.
  4. Badam: Menurunkan paras kolesterol dan mencegah obesiti dan kurankan rambut gugur.
  5. Berry : anti oxidant, menajamkan minda
  6. Applephenon - Penjagaan kulit wajah, kurangkan pigmentasi dan mencerahkan kulit.
  7. Kolagen: memperbaiki struktur kulit dan rambut.
  8. Astaxathin : anti-fungal, melindungi kulit dari sinaran UV, rawat ekzema dan dermatitis.
  9. Saffron Merangsang Pertumbuhan sel-sel otak dan meningkatkan kecerdasan minda, merawat migrain & asma.
  10. Tiin : Membantu menurunkan berat badan , mencegah dari penyakit kanser dan diabetes, mencegah osteoporosis.
  11. Kismis:Mencerdaskan minda, dan melemahkan perkembangan penyakit-penyakit organ dalam badan.
  12. Ekstrak sakura:Mengandungi Melatonin yang tingi, memutihkan dan melembapkan kulit serta mengatasi masalah kulit kusam.
  13. Madu:Melembapkan kulit, mengatasi jeragat, mengatasi bibir kering & pecah, mengandungi agen anti-bakteria & anti-radang
  14. Delima : mengandungi kandungan antioksidan yang tinggi, menyahtoksid sel kulit dan meyingkirkan sel kulit mati.
  15. Strawberi: Kandungan vitamin C yang tinggi membantu mencantikkan kulit.


Selain dari itu, Ellvita Premium Berry juga:




icon3 
BEBAS LEMAK TRANS
Lemak trans mengurangkan paras HDL (kolesterol baik) dan meningkatkan paras LDL (kolesterol jahat). Malah meningkatkan risiko mendapat diabetis.


 icon4
ORGANIK
Diimport khas dari Holland yang merupakan pengeluar produk tenusu yang terkemuka di dunia dan dijamin 100% organik.


PRODUK DIPERCAYAI
  • Dijamin halal (JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/1 069-11/2012)
  • Produk keluaran muslim bumiputera
  • Diproses di kilang yang telah memenuhi syarat bagi pensijilan KKM & MESTI
  • Diuji secara klinikal oleh dua lab yang telah mendapat akreditasi oleh Skim Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM)

KEISTIMEWAAN ELLVITA PREMIUM BERRY
  • Revolusi susu kambing dan minuman kolagen dengan khasiat untuk kesihatan dalaman dan kecantikkan luaran
  • Diformulasikan dengan 15 makanan terpilih
  • Diperkaya dengan vitamin C yang tinggi
  • 100% Organik
  • Tanpa bau hamis
  • Tanpa campuran susu skim atau susu lembu
  • Kandungan gula yang sangat rendah
  • Bebas dari bahan GMO (Genetically Modified Organism)

KELEBIHAN PREMIUM BERRY
  • Meningkatkan daya ketahanan tubuh dan mendapat kulit yang berseri-seri
  • Bersifat alkali, mudah hadam dan tidak menyebabkan alahan
  • Meningkatkan keremajaan kulit dan melawaskan sistem penghadaman
  • Mencegah penyakit kulit dan dari sinaran UV
  • Menguatkan sistem imunisasi badan
  • Membantu mengurangkan kolestrol
  • Membantu mendapatkan Berat Badan Ideal
  • Membekalkan tenaga dan sumber vitamin yang cukup untuk aktiviti seharian
  • Melalui prosedur pemprosesan berteknologi tinggi dan terbaik untuk mengekalkan kualiti, nutrisi dan khasiat semulajadi susu
  • Sesuai untuk Lelaki dan Wanita



Perghhhh, banyak kan khasiatnya. Apa yang aku perasan la kan bila amik Ellvita Premium Berry ni memang cepat rasa kenyang, pastu bila lunch tu potion aku makan pun kurang la skit. Mungkin sebab still kenyang dengan Ellvita Premium Berry ni kot. Dah seminggu amik, seminggu jugak la rasa macam ni. Dah la sedap, bila minum jadi kenyang pulak tu. Lagi satu kulit pun rasa moist-moist gitu. And yang paling penting bila minum ni rasa tak lemau and letih-letih. Kalau tak ke asyik ngantuk je mata nih...biasa die tuuu...





Ok antara soalan-soalan lazim kan, Ellvita Premium Berry ni sesuai untuk sapa???


Jom tengok cara membancuh Ellvita Premium Berry ni




Jangan bancuh dengan air panas ye






So korang-korang yang berminat nak mendapatkan produk Ellvita Premium Berry dari i-Sihat ni boleh la refer maklumat dekat bawah ye;

Facebook: Ellvita Susu Kambing HQ
Hotline: 019-2020911
E-mail: isihatresources@gmail.com

Jom cantik and sihat dengan Ellvita Premium Berry ni.

You Might Also Like

17 comments

  1. hehhe sedap tak bau hamis pun kan? selalu susu kambing ada bau, tapi yang ni tak :)

    ReplyDelete
  2. Produk ni sedap dan sangat berkhasiat...

    ReplyDelete
  3. Bagaimana lah agaknya combination rasa antara berry dn susu kambing agaknya. I heard that it tasted good. Nak cuba jugak nanti. Yg penting tak bau hamis

    ReplyDelete
  4. Teringin nak rasa dah la warna pink campuran dengan berry mesti sedap kan

    ReplyDelete
  5. wahh qeela suka minum susu kambing, and this one nampak macam best jee hehee. Tengok daripada ingredients tu pon semuanya bagus-bagus belaka lah, menarik jugak Ellvita ni, insyaAllah nanti nak try hehe.

    ReplyDelete
  6. Suka lah dengan bahan kandungan dia. Macam rare dan sedap je. Sure rasa manis-masam gitu.

    ReplyDelete
  7. Khasiat-khasiat dia memang bagus. Jarang nampak susu kambing perisa strawberi camni. Mostly rasa coklat je. Kita pula tak suka perisa coklat. Boelehalah cuba susu kambing strawberi ni.

    ReplyDelete
  8. Bagusnya produk ni... mesti sedap rasa susu kambing dgn buah2an mcm ni. Mmg nampak berkhasiat, malah packagingnya pun nampak sihat dan menarik. Bolehlah nak dapatkan juga ni nanti. Thanks sharing info ni :)

    ReplyDelete
  9. This products sounds amazing, can't wait to try it out myself. What is the price for it yea? I wanna get a box and try it out.

    ReplyDelete
  10. Oh I heard about it before. Would love to try it out. Sounds really yummy and look at all the benefits!

    ReplyDelete
  11. nampak sedap tu air minuman ni...lu byk memberi khasiat apa salahnya kita mencuba kan hehehe

    ReplyDelete
  12. Wow macam ok juga produk ini, i memang tengah cari produk yang senang dibawa, disedia dan of course effektif to reduce some weight.

    ReplyDelete
  13. Lia suka sangat Premium Berry ni. Lagi2 perisa strawberi plak tu. Mmg favorite lah kan. Rasa sedap dan lazat.


    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  14. Saya minum berry nih memg best.kalau minum rasa knyang dan x lapar pun

    ReplyDelete
  15. oh bagus lah ni, ramai yang bagi feedback positif bila minum produk ni... nampak macma menarik sebab strawberi kan, rasa macam nak cuba juga cuma i ni tak rajin nak membancuh :(

    ReplyDelete
  16. there is so much hype on this product and it's really gotten my interest in trying it out. Strawberry sounds delicious on it's own.hahhahaha

    ReplyDelete