Hilangkan gastric dengan G-Storm 360 dari Ellvita

11:15 AM



Hai hampa...
Nak tanya sikit boleh tak?
Ada tak antara pembaca kat sini yang selalu kena serang dengan gastrik? Kami ni kategori selalu jugak kena gastrik. 

Terlebih dulu jom kita ketahui dulu punca-punca gastrik;


Credit to : iM4U

1. Makanan yang terlampau pedas. Yes diakui aku memang jenis makan yang kuat pedas jugak.
2. Makan makanan yang masam dan tinggi kandungan asidnya.
3. Overdose kaffein.
4. Pengambilan painkiller yang frequent.
5. Stress
6. Bacterial infection H.Pylori boleh menyebabkan ulser perut.
7. Kurang bersenam

Antara tanda-tanda gastrik, korang akan rasa ;


Credit to : iM4U


1. Kerap sakit kepala di bahagian kanan terutama bila perut kosong.
2. Ada yang diikuti sampai loya, sebu perut dan hilang selera makan
3. Muntah berwarna kuning dan mengandungi darah. (Yes aku kena ni masa mengandung Aishah masa bulan puasa. By the time 11pm ja mesti muntah mcm ni walaupun da sahur..memang x puasa la jawabya)
4. Sakit perut yang menyucuk-nyucuk.
5. Keluar angin apabila diurut ( wahhh ni memang selalu tapi tak tau pulak ni tanda-tanda gastrik kan)


Dah tau punca dan tanda-tanda gastrik jom teruskan membaca untuk tau cara nak kurangkan gastrik pulak ye.



Credit to : iM4U

1. Berhenti merokok!
2. Berhenti/kurangkan ambil painkiller!
3. Amalkan pemakanan sihat dan makan ikut time.
4. Kurangkan makanan pedas, berempah, masam dan berasid.
5. Kalau nak puasa pastikan sahur.
6. Makan sedikit tapi kerap.
7. Kurangkan kafein dalam rutin harian.
 8. Minum susu kerasa susu bersifat alkali.
9. Lebihkan makanan beralkali contohnya brokoli, lemon n etc.
10. Elakkan makanan berangin.
11. Stop alcohol!

AND SALAH SATU LAGI CARA UNTUK HILANGKAN GASTRIC ADALAH DENGAN G-STORM 360 BY ellVita i-Sihat.



Credit to : www.ellvita.com


KEISTIMEWAAN ellVita G-STORM 360'
  • Rasa pudina yang menyegarkan dan sedap
  • Diformulasikan dengan 22 makanan beralkali yang sangat baik untuk perut
  • Diperkaya dengan nutrisi penting
  • 100% Organik
  • Tanpa bau hamis
  • Tanpa campuran susu skim atau susu lembu
  • Tanpa mineral sintetik
  • Bebas dari bahan GMO (Genetically Modified Organism)
  • Tiada krimer tenusu




Credit to : www.ellvita.com


Selain itu G-storm 360 Ellvita ni boleh juga membantu ;


Credit to : www.ellvita.com


Untuk pengetahuan hampa G-storm 360 Ellvita ni ada dua size ya. Jom check harga G-Storm 360 Ellvita ni dulu ya ;

HARGA PASARAN
ellVita G-STORM 300 gram 
RM 60.00 (Semenanjung Malaysia)
RM 70.00 (Sabah & Sarawak)
ellVita G-STORM 650 gram 
RM 120.00 (Semenanjung Malaysia)
RM 130.00 (Sabah & Sarawak)



Sedap tau G-storm 360 Ellvita ni. 
Rasa susu kambing tapi tak hamis and mint-mint berangin skit! Sedap tauuuu.







Bagi yang nak dapatkan G-storm 360 Ellvita ni jangan lupa  dapatkan di ;

Website: www.ellvita.com
Hotline: 019-2020911



ellVita, Hadiah terbaik untukmu!




You Might Also Like

10 comments

  1. bagusnya ada supplement camni..alhamdulillah kite jarang kene gastrik..tp migrain tu selalu la... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee...migrain pun kalau kena mmg boleh guling2 jugak woo...
      Take care na

      Delete
  2. gastrik kalau da dtg, nak berdiri tegak pun seksa!
    tak terperi kesakitannya.
    elok la ada suplemen gini.
    bagi yg selalu diserang gastrik, mesti dpt kan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..saya kena masa mngandung anak no 2...asal kul 12 ja nanti saya akan muntah sampai warna kuning x keluar apa tu ...kadang2 keluar darah skli..suami mmg x bgi puasa time tu

      Delete
  3. Thanks for sharing, I didn't know eating chili and smoking cause gastric no wonder last time I always kena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah..i love spicy food..kadang2 spicy food mmg boleh buat gastric n pedih ulu hati tau

      Delete
  4. Memang kena suggest dekat kwn2 yang selalu kena gastrik ni.
    Kdang tu kena terus pergi klinik sbb tak ada ubt,xtau nak makan ubt apa
    Lpas ni boleh beli ni je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul..boleh try ni untuk kawal gastrik...gastrik kalau duk biar boleh mnyebabkan ulser and pendarahan dekat perut

      Delete
  5. Gastric ni sering melanda masa bulan puasa. Kalau utk penuh puasa. Elok bulan rejab ni kita praktis puasa. Sambil amalkan Elvita ni. Pelan-pelan cure gastric. Kan mak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ruby...nak kena start prektis puasa dah..perut pun asyik makan je..kalau nanti mngejut tu mula la mcm3 kan

      Delete