Family Bonding

6:12 PM

Hai hampa....
Hows ur weekend?
Mine always the perfect time for me and my family.
Normally bila weekend kami biasanya akan spend quality time with each other.
Biasanya kalau Sabtu husband kena pi setel kerja dia, on Sunday dia mesti akan bawak kami semua jalan-jalan.

Last two weeks, kat Penang ada Hot Air Balloon Fiesta. Being a Penangites we were excited to join the heat as well. Sebab sebelum-sebelum ni asyik terlepas ja.

So hari tu kami decide untuk merempit ja 4 beranak. Nasib baik scooter laki den besar wei. Takdak la teruk sangat rupanya. Dah brunch semua kami pun pi la ke Padang Polo, sekali show masa tu da habis. So kami decide la nak rempit pusing-pusing.

Sekali pusing-pusing dah sampai ke Batu Ferrighi. Seronok wei. Aisyah sampai terlena-lena seronok kena angin. Tapi disebabkan aku tak tahan gila nak pee pee and poo poo maka suami aku pun decide la untuk berhenti and lepak Hard Rock Hotel sat.

Selesai keja aku di toilet HRH, sekali seronok kemain la depa ni duk lepak kat lobby hotel ni.
Teringin gak nak bawak anak check in ke sini, first check in kt sini dulu masa lepas nikah. Honey moon la katakan. Kikikki. Nanti la usha rate cun-cun bawak anak mai stay kat sini pulak.




Dah siap order bagai dah nak lepak-lepak.



Anak-anak nanti kita check in ya sini. Doa-doa mama n papa murah rezeki kita mai stay sini pulak


The bubbly Aishah


Melunjoq kaki sat aih. Kebaih bontot merempit.


Dah puas lepak-lepak kat HRH tu, kami pun rempit balik ke rumah fil. And petangnya time show, kami merempit balik ke Padang Polo untuk tengok hot air balloon.

Adriana la yang paling suka kan. Eh mama dia pun suka jugak la sebab cantik kan rona roni.


Seronok kemain dia ni.


Say cheese!


Mama n kakak


Colorful


Omey omey je


Aishah n papa.

Noted that this us our first experience naik moto berempat pergi agak jauh. Selalunya kalau keluar pun kami berempat naik moto makan tomyam kat rumah ni je. Tapi tu lah yang penting kami berempat seronok and enjoy gila kot. 

Family bonding is about how well you spent your time with your love one.

Have a great weekdays ahead peeps.


You Might Also Like

25 comments

  1. Seronok wei. Belon aneka bentuk budak-budak mesti teruja tengok benda-benda beginning. Kita yang dewasa pun suka tengok kelainan.

    ReplyDelete
  2. Wow! Best nyer Alia.
    Pernah skali Aida & family ke putrajaya nak tgk belon ni la. Sampai ke mlm kami tunggu.
    Tapi hampa. Dibatalkan. Hujan. Frustrated...
    Sejak tu x la plan lagi. Tgk dlm TV ajer la.

    ReplyDelete
  3. Seronoknya Alia and family...its the best quality time with family i can see..well weekend akak macam biasa jaga mak kat spital..so bonding time ngan anak takde untuk 2 minggu ni...penat memang penat tp dh memang tanggungjawab kan...

    ReplyDelete
  4. Seronok dapat ber bonding time ngan family. Lama tak pi Penang. Banyak activiti dah kat sana no! Last week saya ber bonding ngan sisters je. Tinggal parent kat rumah. hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha..
      Mai.la penang makan angin kt sni pulak rina

      Delete
  5. Wah seronok tgk akk dgn fmily spend time bersama2... Bawak anak2 jalan2 ... Lagi best tgk yg belon tu... Meriah je .. Hehehe.. Kita xde ank lagi bawak ank buah pon jdla..hihi

    ReplyDelete
  6. fuhh merempit satu famili! haha.. tapi memang seronok bonding dengan famili. saya pun rindu rasanya nak beriadah dengan keluarga, bercuti ke mana-mana. sekarang asyik busy je, dah kerja pula. pheww. payah betul sudah..

    ReplyDelete
  7. Seronok dapat habiskan masa dengan family kan. Kalau ada masa memang tak lepaskan peluang-peluang macam ni.

    ReplyDelete
  8. such a cute family...seeing the event...now it got me excited for the one in putrajaya...hopefully this year i will be able to attend again...

    ReplyDelete
  9. Nak pergi juga main H A B. Haritu pergi di putrajaya, ya Allah panas dia bukan main. Berstur panjang pulak tu

    ReplyDelete
  10. Bestnya dpt naik hot balloon tu. Liez suka klau dpt lepak2 dengan family. Sebab that time mmg boleh lupa masalah or kepenatan

    ReplyDelete
  11. Best yer dapat spend quality family time dengan aktiviti menarik macam ni kan? Kita create memori indah untuk anak-anak kita ingat sampai bila2.

    ReplyDelete
  12. Best kan lepak santai bersama keluarga? Kita bz sebab air takde kat shah alam ni.. Adoi... Bertungkus lumus jadinya

    ReplyDelete
  13. memori yang paling best bila spent time dengan family. Itu lah yang terbaik. Kita kan busy dengan kerja bila lagi nak spent time kan.

    ReplyDelete
  14. Yang paling seronok masa family bonding adalah anak-anak. Masa mereka kecil ni la elok bg memori Indah bersama seisi keluarga. Sebab bila dah start sekolah, dh kurang nak bercuti. Sibuk buat kerja sekolah dan fokus pelajaran. Maybe travel pun pi muzium. Hehehe. Mak ayah memang penat le kan. Tapi anak happy lg best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul ruby...biasa akak mmg kalau weekn tak balik kpg..mseti bawak.budak2 ni jlan2 n xbg diorg terperuk dekat rumah..cukup la weekdays diorg tak gi mana2 kan...kesian jugak..sekali sekala kena bg tgk.dunia luar jugak kan

      Delete
  15. Besar maknanya bila dapat spend masa sama-sama dgn anak di hujung minggu. Walaupun tak banyak aktiviti, tapi masa bersama tu yang paling penting. Tak dapat ditukar ganti dengan harta benda kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes btul...sebab tu kdang2 terpaksa tolak kalau ada jemputan event sebab kadang2 time weekn ja lah yg dpt spend masa berempat

      Delete
  16. You so lucky to be able to join such an exciting event. Penang is too far for me and I did not know there was the event. Wish to know about it sooner.

    ReplyDelete
  17. Wah merempit beranak.tapi sesekali family bondong mcm nih seronokkan..tengok belon yang berwarna warnk.anak anak yg paling suka

    ReplyDelete
  18. amboih.. syoknya satu famili ni menghabiskan masa bersama.. mesti anak-anak bergembira kan.. alamak TB suka hot air baloon tu.. teringin nak tengok secara ive tapi tak berkesempatan lagi

    ReplyDelete
  19. I really miss home and family now.... Hard Rock used to be my Yearly Family Staycation when my brother came back from oversea.. but two years.. no more d... rindu nak balik visit all this places la...

    Racheal

    ReplyDelete
  20. family bonding time memang pricelesss... Appreciate every moment we hv with our family together...

    ReplyDelete
  21. Well there is nothing more important than family, so spend as much time with the family and while the children is growing up.

    ReplyDelete