Deco Bilik Anak

9:34 AM

Sebenarnya aku ni jenis yang cepat bosan bila tengok deco tu macam tu jek. Ada ja tangan ni gatal nak tukar ke sini la ke sana la.

Sebab sekarang ni pun anak-anak stil tidur dengan kami. Tapi kalau nak main, biasanya dua-dua akan masuk main dekat bilik ni.

Sama jugak kalau nak belajar,kakak da start belajar kat bilik dia sendiri. N si adik pun tumpang main la dekat dalam bilik tu jugak masa kakak duk study.

Jom tengok sikit apa perubahan dekat bilik anak-anak aku ni.


Dalam plan nak tukar ke bunk bed. Senang n jimat space. Katil ni pulak nak masukkan kat dalam bilik kecik satu lagi.


Tempar depa duk main.


Yes colorful dak? Macam tadika kan.


Geram dak geram dak??


Tempat study si kakak.


Black board ada..white board pun ada uolls. Senang mama nak menyinga nanti.


 My Cat girl!

Kadan-kadang bukan budak-budak dua ni ja suka ke bilik ni. Makpak depa pun suka gak duduk dalam ni. Hias cantik-cantik pun untuk depa dua jugak kan. 

Ok la. Nanti kita sambung dengan deko ala-ala Scandi-bohemian kat dalam master bedroom pulak ye.



You Might Also Like

22 comments

  1. cantiknya! nampak meriah bilik hehe bestnya dapat mama rajin deco bilik ni, tapi kalau tempat study tu bagi ceria sikit lagi ok kot hihi pandangan sha je lah

    ReplyDelete
  2. nampak seronok dlm bilik tu dgn deko gitu, alia.
    warna yg hidup.
    deko yg sesuai. nak suruh anak-anak dok dlm bilik tu pun mudah.
    sebab sgt dekat kot dgn jiwa diorang.

    ReplyDelete
  3. Bagus akak adakan bilik untuk anak-anak. Bilik mcm ni yang selesa dan kondusif akan jadikan anak semakin kreatif dan ada masa tersendiri untuk explore benda yang dia suka. :)

    ReplyDelete
  4. Boleh tahan juga Deko nya. Warna yang ceria sesuai buat kanak-kanak nak membesar. Syabas dapat hias bilik anak Alia dengan cantik. haha http://cakapsinilah.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. Rajin awak mendeko. Comel dan sweet je bilik anak2 tu. Mesti anak2 semangat nk stay dalam bilik tu kan. Suka tgk part yg ada cermin bulat tu. Ana suka juga mendeko tp sebab rumah kecik, barang pula banyak jd idea nk mendeko selalu terbantu.

    ReplyDelete
  6. Best nye jadi anak awak. Lawa bilik they all. Macam tak nak keluar bilik ar pulak.

    ReplyDelete
  7. Haha bagusnya kak! Rajin mengemas rumah dan beri nafas baru. Saya pun suka jugak tapi sekarang duduk pun bilik sewa, berkongsi pula, jadi memang tak lagilah. Haha. Apapun cantik deko akak. Simple but nice!

    ReplyDelete
  8. Rajinnya Alia deko bilik anak. Marsha punya deko asik tertangguh je. Tengok ALia update ni nak deko jugak ni...hihi

    ReplyDelete
  9. Cantik betul bilik si kakak..warna pink sinonim dengan gegel kan..mmg sorang ibu kena titik beratkan bilik anak-anak..kalau ada sepasang anak lelaki dan perempuan memang kena asingkan bilik tido...

    ReplyDelete
  10. Bestnya boleh dexo bilik anak.. liez since pindah rumah sendiri tak dexo lagi bilik anak.. yg qaseh nak sgt color pink.. liez pulak sakit kepala klau color pink.

    ReplyDelete
  11. Rajinnya ibu ni buat deko untuk bilik anak hehehe kita nak kemas bilik sendiri pun malas cuma tukar cadar jer seminggu sekali wakakakaka...

    ReplyDelete
  12. Cantik la deko macam ni. kemas dan tersusun. Pasti anak lebih ceria bila berada dalam bilik macam ni kan. nak buat macam ni jugaklah kat bilik anak saya nanti

    ReplyDelete
  13. Comelnya bilik. Masa kecik dulu, mama paling pening kepala nak deco bilik untuk adik lelaki. Haha

    ReplyDelete
  14. So sweet the color of the room. And the room is clean and tidy. Soon they will ask for their own privacy room.

    ReplyDelete
  15. Cute nyaaa airah pun minat bab deko deko ni tapi duit tak ada hahahaha redho jela tunggu ada duit nanti semua benda nak tukar

    ReplyDelete
  16. nice room, this is so sweet and nice...

    It's so lovely to decorate for kiddos room...

    ReplyDelete
  17. Cantiknya colourful rajin betul dan pandai deco-deco..kak suka sangat.

    ReplyDelete
  18. Wah rajinnya mama alia deco bilik anak-anak. Anak kami, awal-awal tido dalam bilik sendiri, bangun2 pagi esok tengok2 dah ada sebelah kami..haha

    ReplyDelete
  19. Cantik! Suka warna pink bilik ni sweet cute je. Rasa nak terjun tengok katil tu hihi :p tunggu baby dahlia besar nanti nak hias bilik dia juga;)

    ReplyDelete
  20. cantik..rajin kak deko bilik..salute u

    ReplyDelete
  21. the bedroom look so sweeeeeetttt and i like it.. can i tumpang satu malam?? hehehhee

    ReplyDelete