Safi Rania Gold Essence Vs Bio Essence Rose Gold Essence

11:43 PM




Haaa gitewww tajuknyeeee....
Takut kita versus versus ni...
Sapa sini peminat Safi Rania Gold Essence? Gimme 5...
Sapa sini peminat Bio Essence Water Essence?
Gimme 5 jugak...
Hahhahahahha

Ramai yang tunggu aku review untuk compared both essence ni kan. Heee ramai kaaa???
Ok la...ok lah...selaku blogger syiok sendiri..maka aku dengan rela hati beli sendiri ke dua2 produk ni untuk test power dua-dua ni macam mana pergi dia.

Alaaa...aku beli yang kecik ja pun. Beli yang Safi Rania tu RM10.90..yang Bio Essence Rose Gold Water tu PWP dekat Watson dengan harga RM15. Ok la kan. Sebelum go untuk yang besaq-besaq ni kita test dulu yang kecik punya macam mana pergi dia. Oh yang Safi Rania tu aku memang ada yang packaging besar, saja beli yang kecik ni supaya senang nak sauk masuk dalam beg kecik kalau nak travel or balik kampung kennn.

Lani jom kita wat comparison and similarity between these two hype products.

Similarity

*Both production under the same company Winpro.
* both easy to absorp into our skin.
* both have the same toing-toing affect after usage
* both smells lovely (not too strong and just nice)
* both fight wrinkles and combat aging

Difference

* of course the price of BE is slightly higher than SRG.
* the gold particles in BE susah skit nak keluar compared to SRG
* BE texture lighter than SRG.
* the packaging of BE using glass and it looks classy. The Rose Gold color is totally me! BUT not travel friendly. BERAT.
* the packaging of SRG using plastic and ringan. The gold color of course add the value of this plastic packaging. Walaupun plastic stil nampak classy.
* This BE Rose Gold water essence target is customer between 25-35 years old (from their website...yang 35 yo above boleh try yang GOLD one)
* SRG target customers adalah hujung 20an ke atas.


This one BE punya..susah skit nak keluar gold particles tu.


This one SR gold water essence. Senang gak gold flakes tu keluar tau



Comparison in term of ingredients & functions.

SAFI RANIA GOLD WATER ESSENCE



*SFR Gold Essence diperkaya dengan beetox technology. Mengandungi Nano Gold 24K & Gold Flakes dan diperkaya dengan nutrients seperti madu + hialorunik asid.
* dengan hyalutonic acid, the moisture can be locked and retained up to 24hours. Woooowww
* menguatkan dan mempertahanman permukaan kulit bukan sahaja di outer surface malahan in inner structure seperti epidermis layer.
* prepares skin to absorb next product application (serum, moisturiser, primer, foundation)
* immediate hydration effects up to 130% in per application.


BIO ESSENCE ROSE GOLD WATER ESSENCE



* the Bio Energy Complex ingredients help to improves, repairs, replenish the skin itself. Helps the absorption of the precious ingredients to the skin
*BE Rose Gold Water infused with Ejitsu, the Japanese rose extract which help to quench the thirsty skin.
* also helps to minimize n refine pores apperance.
* leaves skin soft and moist.
* reduce fine lines, the 24K Bio-gold  contain powerful anti oxidants properties to slow down the aging process of the skin.

So if you ask me which one i prefer the most?
I must say..i prefer both because I used both at the same time. It's nothing wrong to use both at the same time. Kata nak cantik macam awek korea kan...awek korea tempek macam-macam u olls. Tak percaya meh baca old articles kat sini.


JOM CANTIK MACAM AWEK KOREA




You Might Also Like

28 comments

  1. Tak pernah try anything gold hahaha..Since you cakap macam ni boleh cantik macam awek Korea. Nak ar juga try. I would go for bio essence.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Both best sebenrnya...
      I pakai both..hihi

      Delete
  2. Kita penah pakai SRG.. So far okla kulit.. Tp BE xpenah try lg.. Kalau dh try mmg boleh buat comparison juga. Hehehe.. Tp rmi bg feedback positive BE kan.. Yg penting dua2 best digunakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg dua2 best guna...so far pkai dua2 skali..muka pun moist elok

      Delete
  3. the products look nice. how's the skin feels after apply?

    ReplyDelete
  4. Dah pakai srg best...tp be tak pernah try lagi

    ReplyDelete
  5. Never know both are fro. The same company. I have not try SAFI Rania Gold. Want to test it myself first.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..my fren is working in this company so she tell me both from her company

      Delete
  6. Mayb lps ni akak blh bg feedback in term of effect after few weeks pakai yg mana lebih bagus hehe..utk jenis kulit akak la..nak tau jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua2 best...dua2 pkai sekali...so far mmg best je kulit rsa..pores pun mgecil

      Delete
  7. bagus la compare camni, bantu huda pilih produk mana yang lebih serasi dengan budget. Kesan kedua2 bagus kan. Umur dah masuk 3 series ni rasa lagi sesuai guna SRG kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..in term of price..SRG ok..cheaper...same function

      Delete
  8. gold flakes.. lately i love using essence with gold flakes.. kononlah umur dah meningkat.. memang kena jaga ni... best baca review alia.. nak beli lah ni..

    Racheal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq rachael...
      I mmg suka product yg ada gold2 ni..
      Hahahhaha

      Delete
  9. Aa, saya rasa keperluan dia ikut umur. SRG lebih sesuai untuk wanita yang dewasa lebih drp 35 tahun, sbb fungsi dia kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes...tpi boleh je yg 25 ke atas pakai SRG ni...

      Delete
  10. I have been hearing about Safi's Gold Essence online quite a bit and I was certainly curious to see how well it fared, especially since it has been paired up with bio essence. But I love the gold flakes aspects to it- and since both of them do combat anti-aging, I am all about it :)

    ReplyDelete
  11. Tak pernah pulak cuba produk Safi ni..dengar kata bagus, tapi tu lah tengok kesesuaian kulit wajah masing2 jugak kan. Setakat ni masih setia dengan produk yang sis pakai sekarang, kalau rasa2 nak tukar produk baru bolehlah sis cuba yang ni pula

    ReplyDelete
  12. Akak dh guna dua2 ni dan yg safi rania tu baru je habis..best guna..tp biasa la perempuan kan..ada je jenama baru di pasaran sibuk nak tukar..

    ReplyDelete
  13. Honestly tak pernah cuba kedua-dua produk ni. Rupa-rupanya ini la rahsia nak cantik macam awek korea ekk.. camni nak try gak la.. bukan apa, jeles tau tengok awek korea, kulit depa licin gebu gebas

    ReplyDelete
  14. dah lama tak pakai safi rania ni, haha, sejak dah diperkenalkan dengan macam macam produk baru tenggelam dah jenama ni dalam wardrobe I, tapi safi rania dan bio essence yang ada gold ni memang sangat bagus untuk kulit sebab emas tu buat muka nampak lebih muda... dua dua i dah pakai heeee

    ReplyDelete
  15. I have tried this skincare brand and most of their products are consistent and good too. Price wise also quite affordable.

    ReplyDelete
  16. bagus comparison nih
    senang bantu orang buat pilihan

    ReplyDelete
  17. I guna bio essence gold... alhamdulillah mmg suka sbb dia melembapka kulit dan nmpk glow

    ReplyDelete