Product Review : Maybelline Fit Me Matte & Poreless

9:09 AM

Hai...agak ketinggalan kannnn baru nak review Maybelline Fit Me gitewwww. Alaaa better late than nevaa rite? (Brit'ish slangggg plisss)


Will ya Fit Me???!!!


Selalu duk tengok dekat youtube banyak la minah2 salleh duk review best kan... alaaa kita pun sebab nampak macam best ja so apa lagi moh la kita serang Watson untuk beli.

Bila tengok banyak review kata helokkk untuk muka kilats kilats lip lap kat Tzone macam mak ni...harus aku terjah untuk mencoba ya. Mai sini makjem nak tengok lepas piawaian muka kilats makjem ni ke tak haaa.

Bila sampai Watson nah tudia raplahhhh wei sebab ehhhh walawehhh banyaknya shades dia. Ewah ewah ewah. Bisa mengubati kekecewaan aku terhadap Fenty Beauty di mana code aku 180 sudah SOLD OUT!!!

Oh noooo....Mana satu harus ku pilih ini haaaa. Dah la cahaya kat Watson Gurney Plaza tu lampu dia kuning-kuning. Ehhh rimas aku kalau nak mekap ni lampu kuning kuning tauuuu. Ehhh. Aku pun tenyeh la dua tiga shades beige yang seakan-akan nak warna kulit aku.
Setelah aku try n error dan buntu..maka aku masuk ja lah fasa redhooo. Ahhh try je lah code 222 bersamaan True Beige..bukan true bitch ya.


Matte+ Poreless Fit Me.
Fit for my oily skin


Tapi hampa kalau nak try cari shades hampa dengan lebih mudah aku syorkan hampa pi kat website Maybelline ni kat SINI. Ha kat sini hampa jawab la skit soklan dia pastu nanti adalah dia bagi code apa yang sesuai dengan hampa nanti. Tapi sebeluk hampa nak tau code apa yang sesuai untuk hampa, hampa terlebih dahulu kena tau UNDERTONE hampa dulu. Kalau tak tau boleh refer post kami pasal UNDERTONE ni ya.

Dan mengikut website Maybelline aku sesuai la code 220. Tapi macam pungkoq jugak lah bila aku try 220 dan 222 tak banyak pun beza kalernya. Dan mengikut skema jawapan kat Maybelline pun aku jadi macam ermmm sebenarnya dalam jawapan dia takda pun code 222. Kahkahkah.


Code 222...am using this code!



Ni muka aku pakai code 222.


Maybe a lil bit dark for my skin. Tapi bila make up nampak ok ja. Next time I will go for no 220 pulak.

After 6 hours like that...



My T Zone start oily n shinning skit. All i do just dab my blotting paper around there.


Yes lepas da guna blotting paper tu...no more shine shine ok. I still love the outcome. It looks natural on my skin!

BUT ONE THING THAT I HATE ABOUT this product is


Why on earth the packaging is like dis???😏😏😏
Susah kot nak amik..huwaaaa.
Please Maybelline, next time mungkin boleh letak pump perhaps????😉😉😉

Other than that, I don't ecounter any issues using this Maybelline Fit Me Matte + Poreless. Oh for those been asking me what I used, as usual I prep my skin first. 

My normal skin care routines are;

Facial wash--> toner--> water essence -->  serum  --> moisturiser ---> eye cream --> primer --> foundation.

As for this time...i skipped the primer part, saja nak tengok how far and how good this Maybelline Fit Me Matte+Poreless work for me. I must say, I'm in love with this product. Best wei guna. Sumpah best tak tipuuu.

Cumanya, lepas korang letak dekat muka kena cepat ratakan. Sebab dia cepat kering tau. Due to the finishing texture seakan-akan powder, so foundation ni akan cepat kering kalau hampa tak ratakan cepat-cepat. Tapi once dia da rata hampa akan dapat rasa texture dia macam pakai bedak compact or twa way cake tu ja. Tak rasa pun macam pakai liquid foundation. Tu yang membuatkan makjem love gila gila Maybelline Fit Me Matte + Poreless ni.


Muka setalam ni love sangat-sangat dengan Maybelline Fit Me Matte + Poreless ni.


Dengaq kata Watson tengah buat sales untuk Maybelline Fit Me ni. Half price wei. Cepat-cepat grab tauuu. Benci tauuuu time kami beli hari tu mahai tauuu....Lepas ni nak try dia punya concealer pulak la.


This is a non sponsored post. I buy this product with my own money ok😘






You Might Also Like

31 comments

  1. Teringin jugak nak try fit me ni. Tp dia punya packaging tu really turn off la. Kalau dia tukar in pump i definitely gonna get 'em!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn...part tu ja yg kurengggg...other than thhat mmg i bg 5 stars sangat utk maybelline ni

      Delete
  2. kite bab2 faun-daisyen ni mmg cerewet sikit nak pilih..sbb muka oily giler namateyyy kejap jer mekap2 dah sampai opis terus kilat2 muka cam ape dah... aritu member suggest pakai Revlon alhamdulillah so far tu yg ok...x la ckp x berkilat langsung tp mekap dia lasting la sampai thari tu just dab2 jer dengan tisu nak buang minyak..dulu zaman nak abis2 berjimat, pakai faun-daisyen Pixy mmg kejap jer kilat... ni nnt blh la try mebelin plak ..hehehe nak2 skrg Guardian ngan Watson tgh sale 50% heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..ramai org cakap Revlon bagus jugak...nanti kalau ada rezeki lebih boleh try revlon pulak....
      Muka kita kan sama oily...oily ni prob nya shinning2 la...other than that ok ja...eh i stil love my pixy 2 way cake tau..sebab i suka guna utk kluar rumah pi amik ank kat skool ke apa ka...it still works like a magic to me

      Delete
  3. cantik la kaler mcm tu. betul jugak, kalau yg pump tu lagi senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..the only flaw bout this product is the packaging...
      Yg lain semua dah ohsem gila dah

      Delete
  4. nampak bagus.. flawless skin tone... Love it.. I always like maybelline..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes...Maybelline is well known drug store product..no t onlu good quality but also good for our pocket😆😆😆

      Delete
  5. Liez mmg guna fit me foundation ni..suit sgt dgn my skin...ms sales semlm xbeli pun sebab br je beli huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai liez...liez pakai code apa ya...
      Best kan fit me ni...
      Sbb finishing dia mcm ala2 powder ja...
      Lama dah rsa nya xpkai powder

      Delete
  6. Belum pernah akak cuba produk ini. Nampak kalernya cantik dan neutral. Kalau ada peluang bolehlah beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ada banyak code...kena cari yg mana sesuai dengan warna kulit kita

      Delete
  7. Selalu terpandang-pandang aje product ni , boleh try la foundation ni.

    ReplyDelete
  8. wow, bestnya bila produk yang tulis pores je mesti i rasa nak beli sebab i memang ada masalah liang pori besar! i suka sangat produk maybelline hehhehe tapi dah lama tak pakai masa zaman teeangers je i rajin pakai hehehee

    ReplyDelete
  9. Tak pernah try maybelline. Baca review terus rasa macam nak try. Flawless juga dgn maybelline fit ni.

    ReplyDelete
  10. Macam best jer product yang ni...nak cari la jugak..baru habis satu foundation Maybelline...nak pi cari lagi la...rasanya akak kena pakai code gelap skit kan...

    ReplyDelete
  11. cantik je alia..sesuai ape dengan kulit u.. patutlah dengar ramai kenalan pakai fit me.. heee. rupenya memang bagus betul.Thanks alia for honesty review

    ReplyDelete
  12. alamakkk bila nampak botol dia mcm tu rasa kecewa la pula.. sisa sisa dia masih ada banyak di dalam..

    ReplyDelete
  13. I can see that this is a very good product but need to consider to make it in the pump or else the whole thing will just colored our handbag. Headache issue.

    Racheal

    ReplyDelete
  14. amboi!! ni tak boleh tunjuk mak atau kakak baca ni! memang lekas diorang berlari dapatkan produk ni nanti. haha.

    ReplyDelete
  15. Kita dah lama tau teringin nak beli foundation maybelline fit me ni, sebab ramai sangat yang cakap foundation ni best. Tapi mengenangkan foundation lain banyak lagi tak habis kat rumah tu, cancel niat, Huhu

    ReplyDelete
  16. Interesting product with natural color.. suitable for those who want a better appearence at work, function or any occasion. Nice sharing :)

    ReplyDelete
  17. jarang pakai foundation, menarik ni. boleh cuba brand maybelline nanti. tengok botolnya macam tu, ya mungkin pihak maybelline perlu buat penambahan padanya. nampak comot je macam tu hehe

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  18. Maksudnye packaging tu macam mana? Kene tonggengkan baru keluar ke?

    ReplyDelete
  19. Nampk flawless gitu. Nak pakai kat muka pun nampk mudah sangat. Tak pernah try brand ni tapi lps baca mcm berminat nak cuba

    ReplyDelete
  20. Lama betul tak pakai produk Maybelline ni...kira2 berzaman gak lah..hehehe, tak le...sejak dua menjak ni je sejak dapat byk produk review sampai x yah beli apa2 dah..:D :D.
    Sis kalau Maybelline suka lipstik dia n mascara..foundation kurang suka pakai..dari dulu tepek je bedak terus kat muka ni...hehehe

    ReplyDelete
  21. tengok youtubers ramai kata maybelline fit me ni best.. tapi ada yang kata satin skinz lagi best.. hmm neeza kalau sekarang malas nak tukar2 fd, selesa pakai catrice hd je.. tu pun grab masa sales.. ni watson buat lagi sales fd fit me 50% tengok kt beautiful nara

    ReplyDelete
  22. nampak macam best je hasil dia dekat skin sis. tapi tengok comot2 nak tuang foundation tu yang malas. hehe

    ReplyDelete
  23. bab nk tuang tu yg leceh kak lia suka lg pump. tak pasai tumpah dlm beg 😂😂

    ReplyDelete
  24. Maybelline, produk hebat dan terkenal pasti hasilnya memuaskan yer...

    ReplyDelete