Hiatus

3:21 AM

I'd been very busy for past few weeks. My fil was ill. I was busy handling the kids while my husband was doing his best to take care of his father.

My fil passed away last week on tuesday while I was at home with kids. Al Fatihah to my late fil. Can u Imagine rushing from the mainlad to the island before everyone rushing for work that day. Pffft. Nasib baik cepat 10 minutes. Kalau tak memang stuck in the jem la..kena cari roti sapu jem pulak.

It was one of the reason why I've been hiatus for past few weeks. Pardon for my absence during all this while.

My small family also supposed to perform umrah this month but due to my fil health condition, the doc advice us not to. Indeed Allah is a great planner. He know the best. Hopefully there will be another chance for us to perform our Umrah soon.


Our visa photo...tapi tak dapek nak poie pulak. So kita buat kenangan je lah. Comel nya anak-anak mama ni


So .....Now I'm back to share more n more here. Macam tak percaya...february soon will leave us. May we have a greater day by day soon.


Tempat idaman hati. Menangis tengok giliran tahun tunaikan haji. Semoga dipercepatkan dan semoga panjang umur untuk mengerjakan ibadah haji.


Everytime i look at Nabawi Mosque...hati tenang setenang-tenangnya. I dont know how to describe my feelings. Allah, i feel belong to this place. 

I hope everyone (My fellow Muslim readers) reading my post will also get the chances to be in this holly place. May Allah simplify our journey to be there. 

Assalamualaikum.




You Might Also Like

18 comments

  1. moga impian kita semua dapat sama2 tunaikan haji bila sampai masanya nanti..antara salah satu rukun islam.insyaallah..amin

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah finally u are updated... sad to egar your story. saya pun belum sempat lagi nak gi umrah

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah semoga cita2 n impian kita nk ke tanah suci dipermudahkan...

      Delete
  3. Ya Allah seronoknya.. dapat ke tanah suci.. doa kan kami ke sana sekeluarga dapat pijak tanah ni sebelum akhir hayattt aminnnb

    ReplyDelete
  4. semoga apa yg diidamkan jadi kenyataan satu hari nanti

    ReplyDelete
  5. Salam takziah buat Alia. InsyaAllah Alia akan menjejak kaki ke Tanah Haram soon. Keep doa insyaAllah dipermudahkan...Aamin

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah. Kita doa sama-sama so our whole family can be there.

    ReplyDelete
  7. Condolences to u and ur family.. U'll hv the chance to go to the holy place..

    ReplyDelete
  8. Moga impian kita semua ke sana di makbulkan. Memang tak tahu nak cakap mc mana nikmat dan tenangnya berada di sana, sis dah ke sana untuk Umrah, now tunggu jemputan utk Haji pula...mudah2an sampai seru cepat...aminnn

    ReplyDelete
  9. Mmg tenang hati especially klu duduk waktu malam di masjidil haram atau an nabawi. Terasa sayu juga. Semoga tercapai impian hati dan dipermudahkan segalanya.. aamiin.

    ReplyDelete
  10. My sincere condolence to you and your family. Doing Umrah gives you more closer to God. They are greater. Be strong ya.

    ReplyDelete
  11. Hope you have a good start of the month and also hope that you get to go to Haji soon.

    ReplyDelete
  12. Salam takziah buat sis sekeluarga. Semoga arwah fil sis ditempatkan bersama org2 yg beriman.

    InsyaAllah akan sampai juga ke sana. Tempat yg sangat ana pergi. Semoga impian kita semua tercapai utk jejak kan kaki di Tanah Suci tu ye.

    ReplyDelete
  13. Moga segalanya harapan & impian dimakbulkan illahi hendaknya.. bersama2 berdoa utk yg terbaik menuju jln abadi.. insyaallah

    ReplyDelete
  14. Innalillah...sorry for your lost dear. Insyallah the opportunity to visit the holy land will come soon. stay strong ya.

    ReplyDelete