Food Review : Tao Lounge Autocity Juru.

9:45 AM

Salam and hai.
Dah lama rasanya blog ni bersawang. As per mentioned earlier I was busy with some family matters. So i need to put on priority to my family first.

Kali ni nak cerita pasal Tao Lounge yang terletak dekat ja dengan rumah aku ni. Ala dekat Autocity je pun. Kalau kentut pun dengaq okey.  Okey ni tipuuuu...Hahahha.




Ni pun pi masa bulan Januari yang lepas. Apa yang menariknya Tao Lounge ni datang dengan konsep Ala Carte buffet...ALA CARTE BUFFET??? Apa tu??kompiuss ehhh...kalau nak tau dekat Tao Lounge ni dia akan bagi buku menu untuk kita order. So kita boleh order la dari menu tu macam-macam jenis makanan-makanan Jepun, Chinese, Korean khasnya. Basically its a serve buffet. Korang nak menu tu nanti dia akan prepare ikut apa yang korang nak la ye. Tapiiii korang kena la habiskan semua tau. Jangan membazir jemah. Tak baikkkk. Itu kan amalan syaitonnnnnirojimmmmm.

Jom kita cuci mataaaa dulu....


Nice place.


Yang kat sini terletak dekat buffet station tau.. so korang boleh la amik sendiri kan.




Jom tengok apa yang kami order;


I think this is chicken teriyaki


Unagi sushi


Prawn gapoever...


Chicken grilled gapoever.


Unagi bento gapoever.


This is my fav! Tapi tak tau nama apa apa..salmon gapoever jugak lah tewww


Mushroommmmm my fav!


Mutton sate!


My ultimate orgasm food! Kahkah..sashimi nyum2. I ate 3/4 of this sashimi. Can u guys imagine how much it will cost if I order dis at Sushi King? Memang gapoever la nak mateyyy harga dia kan.

Haaa lagi satu kalau hampa nak makan nasi..bolehbtry order nasi goreng garlic dia. Ok memang takda gambar tapi aku rasa yang Adriana punya memang sedap. Look biasa-biasa ja tapi rasa dia luar biasaaaa.

Personally those yang suka Asian authentic food boleh mai enjoy food dekat sini sebab sedap. Oh ya they also got Coffee Machine...ehh alaaa yang mesin kopi tekan2 korang nak mocha ka latte ka capuchinno ka expresso ka...hot choc ka. Haa memang best la ujung-ujung tu bedal hot choc dengan mocha.

Adriana pulak enjoy the ice cream. Maklum lah buffet kan...nak yang mana amik ja. Memang sedap la kan duk amik ja.

Harga?

RM56 per person.

Kids harga lain tapi husband aku tak ingat dah ye.

For a Japanese food lover yang sukakan sashimi,and apa yang aku makan kat atas ni the price is quite affordable. Imagine 4 slices of tuna/salmon sashimi will probably cost me like RM20+ . But see, my sashimi plate penuh macam-macam variety of fish kot. 


Tenkiu Mr Papa bawak mama and anak2 mai makan tang sini. 


For those yang nak tau details pasal Tao Lounge Autocity ni boleh check on detauls dekat bawah ye.


OPERATION HOURS
Monday to Thursday
05.00pm till 02.00am

Friday, Saturday and Public Holiday
05.00pm till 03.00am

Live Band
Monday - Saturday
10:00pm till 1:15am

Friday & Saturday, Eve of & Public Holiday
10:45pm till 2:00am

Happy hours 
Daily
05.30pm till 09.00pm

LOCATION
1820-F1 & 1822-F1, Jalan Perusahaan Autocity, North South Highway Juru Interchange, 13700 Prai, Penang.
T: +604-5017826
F: +604-5026606







You Might Also Like

22 comments

  1. Menarik tempat ni.. hidangan pun nampak menyelerakan dan harga pun berpatutan. Boleh juga ke sini makan2 sekeluarga nanti ni. Thanks sharing :)

    ReplyDelete
  2. bestnyer... sambil sambil makan ada live band. santai je kan.Boleh duk rileks lama sikit selepas makan

    ReplyDelete
  3. Tempat yg menarik, tengok hidangan pun menyelerakan dan harga pun amat berbaloi. Makan lah berapa banyak tapi harga sama..cuma jangan ada pembaziran lah kan. Sis pun rajin gak ke ala carte buffet ni tapi chinese food atu dim sum kat kl ni

    ReplyDelete
  4. Oh the atmosphere here looks lovely plus the food and presentation looks really good. Cheers to the share!

    ReplyDelete
  5. Dekorasi sangat cantik dan environment nampak cozy sangat..akak jenis x suka pi makan tempat yg huru hara..hehe..RM56 shud be ok la kan..mana nak dapat buffet murah macam tu

    ReplyDelete
  6. Murah juga dengan melihat pelbagai makanan yg ditawarkan. Tempat pun nampak selesa dan sesuai utk keluarga yg nak dtg makan2

    ReplyDelete
  7. Tao is famous with nice food. But price a bit pricey. But still reasonable than other restaurant.

    ReplyDelete
  8. presentation pun cantik... selera tgk pic makanan semua.. even i am not japanese food lover tapimacam nak mkn je unagi bento gapoever yg viral tu hihihi

    ReplyDelete
  9. mak aih makanan dah sedap tapi woat dekat pulau pinang pula, tapi nanti kalau ke pinang at least dah tahu nak makan dekat mana, thank you for sharing :)

    ReplyDelete
  10. The price seems really affordable for the food they serve, if I'm ever in auto city I'll try this out the ambiance is also very nice.

    ReplyDelete
  11. Gambar makanan yang kedua tuh warna hijau tuh apa ye.nampak mcm mee je ke bukan?

    ReplyDelete
  12. The food looks delicious. Ambience is cozy and suitable for my family to try dine there.

    ReplyDelete
  13. it has been a long long time since i last visit to Tao Autocity! hope their food still good as last time, but im sure it suits to those japanese food lover!

    3 Years Since I Quit Engineering Job And Become...

    ReplyDelete
  14. semua makanan sedap..
    terliur kita. mutton steak panjang lain macam.. haha

    ReplyDelete
  15. Kita kalau makanan Jepun ni kita suka yang goreng-goreng atau yang panggang tu jer yang mentah kita kurang sikit hehehe tapi ni nampak sedap...

    ReplyDelete
  16. Wah memang banyaklah makanan. Nampak gambar pun dah selera. Harga pun affordable setimpal dengan makanan yang dihidangkan

    ReplyDelete
  17. Lama tak balik makan nie.. my Ex-boss outlet nie.. rindu sgt2 kat mereka ni...
    i still remember eat all you can ala-carte jepun ni tak pernah serik makan kat sana... WORTH wei... all fresh and big portion!

    Racheal

    ReplyDelete
  18. Japanese food is always the greatest and yummiest.. nak makan ni...

    ReplyDelete
  19. From your photos, I can feel the vibe. Can enjoy the ambience while dining on these delicious dishes as well. I didn't know about Tao at first, now I know where to go to eat when in Autocity.

    ReplyDelete
  20. waa nampak menarik lah tempat ni, food dia pon semua nampak sedap hehe! would love to try later 😃

    ReplyDelete
  21. Oh, my!! Those are some delicious looking foods. I feel so hungry right now. and love the ambiance of this lounge.

    ReplyDelete
  22. I pernah pergi Tao at Sunway Giza! So many varities of Japanese food and asyik order jee, really worth the visit!

    ReplyDelete