Tarteist Pro To Go Eye Shadow Palette Review

11:38 PM

Hai hampa semua. Sehat ke tu? Kali ni kami nak review sikit psai eye shadow palette kegemaran kami from Tarte.



I like the size of this palette. Senang nak bawak travel uolls.



The colors๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜



Senang nak masuk dengan tema make up yg i suka..natural & timeless make up look



I like how they formulated it. Free from parabens, mineral oil, phthalates, triclosan , sodium lauryl sulfate & gluten. Yeah all those ingredients cam lead to some health problem.


The swatch ; from Left to Right :
Drive | stylin | boss | hype | crisp | dominate



So can you guess which colors I'd used?


Me using :

Drive | crisp | dominate

Overall, I must say I really love this Tarte mini eyeshadow palette. 

Easy to bring along when travel; look at the size pls.

Where to buy?

Sephora

And how much it cost?

RM95



Soon, I'm going to review another mini eye shadow pallete...so stay tune ok! 
๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž๐Ÿ’ž


You Might Also Like

26 comments

  1. cantik kombinasi warna dia.. nampak elegen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg fav sgt!one of the reason why i love this palette

      Delete
  2. Color range dia memang bella suka. Tak suka warna yg cerah-cerah. Tambah wane hitam sket hujung mata, terus meletopp. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..sama la kita...mmg suka earth tone mcm ni gak

      Delete
  3. Suka kaler dia yang natural, kena plebagaikan and buat ala2 smokey eyes dh cukup cantik dh tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..dgn palette ni boleh buat smokey eyes jugak

      Delete
  4. Cantik sebab colour dia mudah blend kat mana" jenis kulit. Harga pun okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes..btul tu...mmg semua skin tones sesuai kaler2 dia

      Delete
  5. Lawa la color2 dia alia.. tahu tak foundation dia pun best! Alia dh try ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foundation dia x try lgi...
      Foundation yg duk ada pun byk lagi kak farah...huhuhu

      Delete
  6. natural & timeless ...K.Sal pun suka . Elegant gitu !

    ReplyDelete
  7. I love tarte products, good job on the make up!

    ReplyDelete
  8. warna semulajadi sesuai untuk orang melayu yang tak berapa nak putih macam mat saleh ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually sesuai utk semua skin tones earth tones gini

      Delete
  9. Color natural memang kesukaan sis, tak suka terang2 sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..sama la kita kak hanny...mmg suka kaler2 gini ja kak

      Delete
  10. Dapat dengan anak nie, mesti dia suka sangat nie...

    ReplyDelete
  11. That will be the best palette ever - memang sesuai untuk timeless make up dan juga untuk smokey eyes kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes btul rawlins ...
      Mmg color selection dia da bomb

      Delete
  12. Hehehehe kita mampu tengok jer awak tapi nampak cantik lepas ni hehehehe..

    ReplyDelete
  13. Cantik nak mak nie pakai sedo cakap nak opa..salam kenal semua

    ReplyDelete