SEO+ C Workshop By Butterfly Project

10:03 AM

Saja nak cerita hari tu aku ada join SEO+C(ontent) workshop by Butterfly Project. As part of butterfly aku memang dah lama dah tunggu untuk pi workshop macam ni.



Lagipun bayaran yang dikenakan pun berpatutan kot. Cuma RM50 saja dapat join workshop best mcm ni. Tunggu lagi kan.


Bertempat di Canvas Damansara Perdana. 
With the main sponsor Althea Korea.


Untuk workshop ni tema dia Cool Summer Vibes dengan konsep santai. Memang best la kan. Untuk SEO, Nicholas Ng yang sharing what is SEO (Search Engine Optimization) and for Content, my favourite Dee (Leonard Heng)  from Deelicious.my . I must say baru la aku paham what the heck is SEO and what actually the PR want. Same goes to the Content sharing by Dee. Memang menarik sangat sharing yang Dee and Nicholas share ngan kami hari tu. Memang tak rugi la kami pi kan.


Hee...always the funny one!
Thanks Dee for the sharing.


Meet new blogger fellow, Fateen.


With Mama san. Thanks Tammy for your tips. I appreciate thr oppurtunity you had given me😘


😍😍😍


Time for a selfie with this watermelon icing gel bar from Ladykin.  You can get urs from Althea Korea.



I wish they all are mine!


Yahoo time for ais kepal from Frostbite.


So santai and relax.
Everybody enjoy the workshop😘



Overall, I'm happy I'd joined this workshop. Hopefully I will get to join again in the future. Thanks Butterfly Project.




pssss...
Nanti kita unboxing and show off kat hampa kami dapat apa ya during workshop..siap dapat goodies lagi wei worth m100


You Might Also Like

32 comments

  1. bestnyaa. terlepas workshop ni. tengok semua upload gambar comel comel hari tu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..mmg semua pakat selfie comel2 belaka hari tu

      Delete
  2. wah bertuah dapat pergi kelas seo. :D

    ReplyDelete
  3. bestnya. harap sangat next workshop buat kat penang plak. memang nak belajar pasal SEO class ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee ada tnya mama san...tpi mcm ssh je nk buat kt penang😑😑😑

      Delete
  4. Saya terlepas yang ini. Huhu. Terus tension seharian sebab boleh terlepas tarikh. Harapnya ada yang Version 2 next.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...i'm looking foward to d next workshop too...best..i like this workshop sebab santai2 kan

      Delete
  5. bestnya..nanti share la details pasal SEO ni alia..nak tau jugak.. ;p

    ReplyDelete
  6. Seronok jumpa ramai kawan baru kat workshop kan..akak mcm biasa la x dpt join sibuk ngan macam-macam hal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..seronok kak..selalu nmpk kat alam maya ja kan...

      Delete
  7. Beauty Blogger I think paling senang nak cari SEO kerana pencarian pengguna wanita adalah sangat tinggi di internet untung mereka yang dapat ilmu ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes betul...mmg pompuan suka gugel psal beauty stuff...so yg ada niche beauty mmg untung

      Delete
  8. Penting juga Search Engine Optomization aka SEO ni ya. Belum berpeluang untuk hadiri mana-mana kelas. Jika ada boleh roger kita ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak..boleh join group butterfly project..kat situ selalu ada update kalau apa2

      Delete
  9. Bestnya dapat join workshop ni. Kita ada anak kecik ni oergerakan agak terbatas sikit. Tunggu besar baru ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun yg si kecik 10 m tu mmg tinggalkan jap dekat papa dia...mama nk menuntut ilmu kejap...hihi

      Delete
  10. Bestnya dapat join program ni. Boleh tambah ilmu dah kawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..mmg best..selain dpt ilmu...dpt jugak networking

      Delete
  11. Jelesnye kita tak dpt join. Mesti best kan? Memang tertunggu tunggu utk join kelas2 macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..rsa tak sia2 mai dr penang utk workshop ni...sebab best kan

      Delete
  12. Seronoknya dapat join workshop macamni. Moga kinah pun ada peluang untuk join workshop macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah..nnt boleh join next workshop

      Delete
  13. Bagus kelas seperti ini, mampu memantapkan gaya penulisan dan kualiti sesuatu blog... Blog bro pun kenkadang ke laut gak... SEO ada yang mengena, ada yang tidak

    ReplyDelete
  14. bestnya dapat belajar pasal SEO..murah tu bayar RM50 tapi dapat ilmu yang boleh kita praktikkan kat blog..worth it...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg murah gila2...yg best nya speakers tu share free tau..no paymnt pun kat diorg

      Delete
  15. suka pegi event mamcam ni tapi apekan daya keadaan tidak mengizinkan.. enjoy betul uols kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg enjoy gila2...rsa mcm kejap sgt pulak

      Delete
  16. bestnya alia.. seronok je tgk. Ina dah daftar butterfly.Tapi tak pernah dapat emel.Mungkin bukan rezeki nak join workshop sebegini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia xda emel..cuma kena alert dekat page dia ada update kt situ

      Delete