ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN HARUMAN BADAN - BELAIAN MENAWAN SEPANJANG HARI!

1:34 AM


Sebut ja pasal Echanteur terus berbunga-bunga dalam hati ni, dek baunya yang berbunga-bunga tu kan. Rasa blooming semacam ja. Ni antara brand lege d yang wujud dari zaman kami sekolah rendah lagi tau. Kat meja mekap mak kami pun memang ada tau bedak n perfume Echanteur ni tau.





Lazimnya dikeahui umum bahawa pengambilan 8 hingga 10 gelas air sehari dapat memastikan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Tetapi ramai yang tidak menyedari bahawa hanya dengan meminum air tidak mencukupi untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan.


Jangan lupa minum air masak banyak-banyak tau untuk kekal hidrate.


Ramai wanita termasuklah suri rumah yang perlu berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.  



Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!

Telah terbukti secara klinikal bahawa hanya dengan sekali penggunaan ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan, kulit dapat menikmati pelembapan segera dan penghidratan sehingga 24 jam. Ia membekalkan kelembapan serta tekstur yang selesa pada kulit ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan adalah berasaskan air dan tidak meninggalkan rasa berminyak dan melekit pada tangan mahupun badan.

Sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi dengan wangian, ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan  ini turut disulami dengan wangian inspirasi Perancis ENCHANTEUR yang mampu menyemarakkan dan menghidupkan semula detik romantis. ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan mengekalkan kulit tangan dan badan anda sihat dan sehalus sutera manakala wangian ENCHANTEUR yang tahan lama meningkatkan daya penarik anda.



ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badanmenawarkan 3 variasi: Charming, Romantic,dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)
Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.

ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan) 
Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban. 

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri) 
Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.  


Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharuENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badandijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol besaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang ENCHANTEUR atau laman Facebook ENCHANTEUR 

Komen personal;

First time pakai lotion Echanteur ni kulit rasa lembut and moist sangat and kebetulan tangan memang kering sangat time tu. Alhamdulillah bila pakai ni tapak tangan and bahagian kulit lain pun da tak kering especially bila malam-malam nak tidoq mesti ON air cond kan. Bangun pagi mesti tangan kering, sekarang ni NO HAL lah cerita dia. Korang yang ada masalah macam kami boleh la try Echanteur lotion ni tau.

You Might Also Like

14 comments

  1. Qiss pun memang pengguna produk Enchanteur ni. Sekarang duk pakai perfume dengan deodorant dia. Lotion ni macam sesuai je ngan qis. Nanti nak pi cari lah.

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak beli enchanteur. Masa sekolah dulu beli. Elok juga kan. Manjakan diri sendiri dengan wangian dia

    ReplyDelete
  3. Cantik packaging enchanteur kali ni. Ana pun suka juga produk dr enchanteur ni sebab bau dia wangi dan sesuai dgn personaliti kita. Harga pun mampu milik sgt.

    ReplyDelete
  4. memang suka semua produk enchanteur ni.. dah pakai sejak zaman sekolah sebab mak neeza memang pengguna setia.. hahaha..

    ReplyDelete
  5. Memang suka bau lorion enchanteur ni. Melekat di badan hampir sepanjang hari. Masih setia dengan produk ini.

    ReplyDelete
  6. Tak penah guna enchanteur tapi ni lah produk dari zaman kanak kanak nengok tv iklan dia pelbagai.
    Hee thanks kasi idea nak try yg mane

    ReplyDelete
  7. Akk suka losyen enchanteur ni. Letak kat ofis sb duduk lama dalam air cond kan. Kalau pakai tu...semerbak 1 ofis hehehe. Wangiiii

    ReplyDelete
  8. Memg wangi pun. Dari dulu pakai. Pergi sekolah buat muka belagak sebab kita yg paling wangi. Hahaha

    ReplyDelete
  9. Macam menarik je nie... nak beli satu set la nanti ;)

    ReplyDelete
  10. Saya ni memang hntu losyen. Haha tapi setakat ni belum cuba lagi echanteur ni..zaman sekolah dulu pernah la cuba bedak dia.

    ReplyDelete
  11. Produk Enchanteur ni memang dah lama dari zaman parent kita lagi kan. Memang terkenal dengan keharuman bau nya.

    ReplyDelete
  12. Dopulohpatjam wangi Uolssssssssssss. Siapa tak suka kan. Hehehehe. Ruby suka Enchanteur Romantic punya. Bau dia lagi sedap. Cubalah. Hehe

    ReplyDelete
  13. wokey2..nanti nak pi terjah watson cari..nice sharing alia..

    ReplyDelete