Blog Make Over and Domain Registered!

11:23 PM



Yes...
It's been a month I revamped and registered domain dot com to my blog.
Yeah obviously I don't do all the make over myself. I hired kak Siti Awadah; a blogger that actively doing a make over for blogs. Yeah, aku mana la reti nak buat coding-coding bagai. Budak Chemical Engineering tau buat bomb ja orang cakap. Subject C++ dulu pun azab nak abihkan satu sem. Syukur tak repeat.

Why do i registered dot com? I think it's about a time to have my own domain what. Lucky I registered my domain before joining the SEO+C Workshop by Butterfly Project Malaysia; because one of the criteria for PR nowadays; they are normally searching and favor blog with dot com.

Well...for this time around, I requested kak Siti a very clean, simple but yet sweet as my blog "face" . Tak mau dah make up over-over okei! Less is more gitu kan..



Simple but sweet like me...
perasaaann kennnn..bagi la chance skit tuan rumah nak perasan kan

So amacam? Ok tak "muka" baru blog aku ni? 
Hampa kalau nak revamp jugak blog hampa boleh la contact kak Siti Awadah kat FB ye. Click je kat nama dia tadi tu. Terus direct ke FB Kak Siti. Oklah, chow sin chi. Nak pi tekan ayaq lengkong kat bawah apartment ni kat mesin gedegang. Panas-panas ni minum lengkong haroi cin cing la. 

Note:
Lengkong is Kedah word for Cincau
Haroi cin cing is Siam word for sedap namateyyy or yummmeyyyy



You Might Also Like

21 comments

  1. Sama alia..blog kak fiezz pun di make over by Awa too..suka sangat hasil kerja Awa..Btw your blog new look ,nice & simple..true, less is better...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dan Tahniah ! semoga teruskan berblogging dengan seronok ya. :D

    ReplyDelete
  3. congrats for your new blog look and domain. semoga terus have fun dan enjoy blogging ya :D

    ReplyDelete
  4. Nampak lebih feminin dan lebih kemas dari yang sebelum ini lebih selesa nak baca lah dan tahu bila masuk ini blog beuty betul tak...

    ReplyDelete
  5. kemas dan cantik blog akak...suka tengok la

    ReplyDelete
  6. Simple dan kemas. Sedap je mata memandang, tak serabut. Moga terus bersemangat berblog lepas ni..:D

    ReplyDelete
  7. Akak cadang nak buat make over blog..tapi tahun depan kot...dh 3 tahun x bertukar ni...

    ReplyDelete
  8. Kemas wajau baru blog alia.
    Siap mobile friendly dan reaponsive lagi..nice for SEO. Keep it up alia. Moga terus maju di arena blogging!

    ReplyDelete
  9. Nice...moga terus bersemangat dalam dunia blogging.

    ReplyDelete
  10. Nampak kemas.. itu yang terbaik. Memang best kalau ada domain sendiri.. Semangat nak berblog pun mencanak naik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul2...semangat skit..kalau tak lemau ja rasa

      Delete
  11. Ok, namapak menarik dan kemas, nama domain pun sedap dan marketable

    ReplyDelete
  12. I love the clean and simple make over ini. Menarik dan tertarik!

    ReplyDelete
  13. i always the minimist template,
    black & white the best combination!
    i love with a hints of Pink under your blog is cute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi wendy...thanks..i love the hints of pink n mint toi

      Delete
  14. Congrats dah reg domain..lucky name unique xde org amik kan? Hihi

    ReplyDelete
  15. Bella pun baru tukar domain tp adsense pulak tak nak approved. Boleh bagi tips? Pelikla tetiba tak approved pulak. Btw, tahniah dah macam ada rumah sendiri kan. Hehe

    ReplyDelete