Agoda


Saturday, September 9, 2017

Recipe : Smoked Salmon Pasta yang mudah dan ringkas

Kali ni nak share simple resipi. Ni kira favourite jugak la kalau pi makan kat Swensen. Jatuh cinta dengan smoked salmon pun ada sebenarnya.


Bahan-bahan :

Pasta ( spagethi / macaroni/ fetuccine /any pasta can)
Smoked salmon ( bought from Jusco)
Preggo chessy alfredo sauce
Shitake mushroom (button mushroom also can)
Garlic
Salt
Chicken stock powder


I'm using this one


Cara-cara:


Resipi :

1.  rebus pasta dan toskan
2. saute garlic n mushroom
3.  masukkan air dan masukkan sos preggo alfredo  cheesy
4. masukkan garam dan serbuk stok ayam
5. masukkan smoked salmon yang da dihiris
6. lastly, masukkan spagetthi and gaulkan ke semua.
7. garnished dengan hirisan daun bawang


Taraaa... da siap ya.

Kalau makan ni kat Swensen sepinggan dah RM30 tauuu.

Senang ja kan...


28 comments:

  1. Recipe macam ini i boleh buat kat rumah. Cepat and ringkas... yumsss.

    ReplyDelete
  2. Ala ingat ada tunjuk cara buat smoke salmon tu hehehehe tak apa kita boleh cuba juga ni sedap...

    ReplyDelete
  3. Belum cuba lagi yang perasa keju ni.. nanti boleh la cuba masak ikut resepi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapppp...cuba la..mana tau kena dengan tekak u ka

      Delete
  4. eeeiii mengundang betul lah! sedapnyaaa

    ReplyDelete
  5. Sedap nih, boleh try masak time anak bujang balik dari asrama nanti, thanks Alia for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 akk...
      Yg senang2 ja kita kongsi...
      Yg ssh2 blum tentu kita buat...
      Bahahhah

      Delete
  6. sedapkan walaupun nampak simple..
    simple tp harga buat nak nangis..
    lebih baik beli bahan2 dmasak kat umah
    banyak dapat. blh makan seiisi keluarga
    tq darling

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...
      Yg penting dpt berjimat...
      Selamat mencuba

      Delete
  7. Dah lama tak makan spaghetti..terliur pulak tengok malam malam nih..hehe

    ReplyDelete
  8. terima ksh berkongsi resepi..kena cuba buat ni..

    www.kickstory.net

    ReplyDelete
  9. akak baru buat spegeti carbonara mlm tadi.. tambah 1 tin mushroom soup utk lebih umphhh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul..nak umph tmbah mushroom..tp husband tak suka yg terlampau pekat2 n berlemak2 sgt...tu buat light2 je

      Delete
  10. Sesuai dicuba oleh mereka yg suka pasta.. Nampak mudah dan ringkas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya mmg mudah dan ringkas sangat2..lagi pulak anak yg sulung mmg hantu pasta..suka la dia makan ni

      Delete
  11. Pergh terliur baca ni. Nk buat pun senang. Boleh la beli prego kalau macam ni. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png