Make up kahwin sepanjang zaman

7:27 AM

Yes kali ni nak share pasal make up kahwin / bertunang yang IN sepanjang zaman. Maksudnya kalau korang tengok 20 tahun lagi gambar kawen korang, korang cakap wowwww...bukannya Erkkkk what is this๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ๐Ÿ˜ฃ

Jom kita tengok gambar-gambar make up kahwin yang valid sepanjang zaman u olls.


Sumber Pinterest


Sumber Pinterest


Sumber Pinterest


Sumber  Pinterest

And kami nak tunjuk juga make up pengantin yang smoking hot dari local MUA yang kami sanjungi. Tak lain tak bukan sifu kami dua orang; Si Yana/kak Love n Farra/Ferrarosa


Credit to my sifu Shazreeyana @yana @ kak love yang tengah meletop sekarang




Aku memang suka gaya Yana make up sebab tu la aku join class dia dengan adik dia Farra or Ferrarossa


Look macam ni memang valid sepanjang zaman.


Sama jugak dengan Yana, Fara dengan Yana memang ajar kami untuk make up natural untuk para pengantin sebab tu adalah look sepanjang zaman uolls.


Cantik kan.. i liokkee


Effortless but the look is so damn hot.




Credit to Saidatulnisa Aminudin

Make up wedding Tunku Tun Aminah pun antara yang kami suka.


Sebenarnya kami nervous ni nak make up orang sebab lama da tak amik job mekap orang kan. Doakan kami naaa. Kawan kami tu request nak make up ala2 TTA ni. Harap-harap ok la esok ni kan. Nanti kami share hasil dia. Tangan pun da keraih ni nak make up orang. Make up muka sendiri tu biasa la kan. 


You Might Also Like

38 comments

  1. wah cantiklah blog kak alia..design baru...nmpak segar....terbaik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nadia...tahun baru...jiwa blog yg baru gitu

      Delete
  2. hehe semoga dipermudahkan skill makeup tu

    ReplyDelete
  3. Cantik semua make up yg ditunjuk... klu pandai make up org tak cantik pun jd cantik...

    ReplyDelete
  4. Wahhh cantik sungguh makeup2 sekarang ni...simple tapi menarik sangat.

    ReplyDelete
  5. orang utara ke? hahaha nanti sha kahwin suruh kak alia makeupkanlah ehehe syok tengok makeup makeup kat atas ni, simple tapi cantik sangat, tak over sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya dik..akk duk kt penang..kampung kt jitra ja๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

      Delete
  6. haah, kalau make up simple macam ni tetap akan nampak cantik beberapa tahun nanti pun..

    ReplyDelete
  7. Bukan sekarang trend mackup kening yang bergelombang tu ker tengah jadi viral hehehehe.....

    ReplyDelete
  8. Semua cantik! Make up muka sendiri pun kelaut, Bella memamng tak pandai nak make up orang. Btw, kalau kulit cantik, sedikit sentuhan pun menjadi. Kalau macam i, kena berapa lapislah agaknya ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...pnjagaan kulit sebeanrnya lagi pentimg dr make up...make up just enlighten muka kita ja

      Delete
  9. waah, inikah yang namanya bidadari. Make up nya keren kakak

    ReplyDelete
  10. Semua nampak simple tapi cantik. Mesti cantik kat dalam gambar kahwin tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..yg penting dlm gmbar kawen kena cantik

      Delete
  11. orang panggil mekap malar segar hehe nampak natural beauty je masa nikah

    ReplyDelete
  12. cantik2 make up nya..natural n evergreen spnjang zaman,

    ReplyDelete
  13. gorgeous make up, something I want for my future wedding too ;)

    ReplyDelete
  14. all makeup are pretty. I am still learning on makeup :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gud luck sherry...me too stil learning a lot about make up

      Delete
  15. Santeeekk la..macam nak tadah muka skrg gak suh lukih apa patut ...hehhehe

    ReplyDelete
  16. Cantik la dia makeup, hari tu time kahwin tak make up sangat, menyesal pulak. hahahaha

    ReplyDelete
  17. Ada orang, make up sikit pun dah nampak cantik... Tapi ada juga MUA yang make up orang, jadi rupa lain.

    Sampaikan member datang ke majlis kahwin kenkadang tak cam pengantin itu kawan dorang. Ingatkan salah kenduri hahahah

    ReplyDelete
  18. Sepanjang zaman semua orang nak mekap natural. Nampak berseri dan bertenaga. Sebab jadi raja sehari kan penat gila. Kita orang perempuan memang kelam kabut la kan. Mekap cair nanti tak best plak. Kalau nak mekap cantik, bersanding dalam dewan. Ada air cond! hehehe.

    ReplyDelete
  19. love the makeup. so sweet and glam in the same time

    ReplyDelete