Agoda


Saturday, September 2, 2017

Eidul Adha Look

As usual la bila raya mesti nak melawa kan. Persoalannya lawa keeee????
Ahhh tak kisah la lawa ke tak...janji di mata laki den sedap mata memandang.


Of course my forever signature look is sweet make up look walaupun tak sweet tara mana.


Hebat tak kuasa shading?
Muka gemuk pun boleh tirus wei.


Using my fav primer by Benefit Cosmetic. Yeah, the best ever primer so far.


Tatoo tint, it's a lip n cheeck tint. Using this as my blusher and it give me that fresh rosy cheeck. And also apply it in the middle of my lips to create that ombre tone. But it doesnt obviously looks kan...oh yeah, the lip matte is from Fame Cosmetic in candy code. 


Using this Tarte mini eye pellet Tarteist Pro To Go. Also using this pellet to contour n slim down my chubby face.

Other product that I used:

* honey bee serum by Nafura
*  honey bee venom by Nafura
* Rosetyara foundation in Snowdrop
* Rhomlon eye brow pencil
* Fame Cosmetic lip matte in Candy code.
* Mixiu mascara
* Sun beam highlighter from Benefit Cosmetic.
* Alysa Cotton Angel powder by Shazreeyana Shukri.


U can get yours at :


Or

Whatsapp

0133363775

Kat situ korang boleh jumpa macam-macam produk yang tengah letop-letop sekarang ni.

Jom gegurl semua kita melawa-lawa untuk suami kita supaya makcik-makcik bawang tidak lagi bermulut durjana.



24 comments:

  1. Amboi bukan main Aidul Adha bergaya hehehehehe sekarang wanita boleh tampil lebih cantik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..kena cantik2 gak..isteri cerminan suami...
      Xgitu..hihi

      Delete
  2. Tahun ni raya haji akak paling selebet...akak demam dari khamis sampai hari ni..x elok2 lagi...ni kejap lg kang nak pi klinik amik ubat lain plak...

    ReplyDelete
  3. Time hari raya ni lah kita nak make up lebih2 sikit bagi nampak lebih cantik sikit kan . Nak jumpa sanak saudara bergambar cantik-cantik lagi . Cantik colour lipstik sis . Nampak soft . . Salam aidiladha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul..time raya la nk melaram2 skit...
      Lipmatte ni from Fame Cosmetics...code candy...mmg sweet color2 dia

      Delete
  4. look gorgeous sis. time reraya ni lah kita nak cecantik kan hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes betul2...
      Tq kerana memahami kaum wanitaaa

      Delete
  5. Selamat Hari Raya Aidiladha! Sakan beraya yang paling utama mestilah penampilan kan. Haha. Btw cantik mekap. ๐Ÿ˜ƒ

    ReplyDelete
  6. Yeah!so pretty ya ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Guess what? We are using the same pinkie ratio tint, love it myself too cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  7. Kalau org pandai make up pasti lawa... make up ini nampak sweet fan tak over... produk ini jual online je ke? Menarik gak warnanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xla pndai sgt kak fas...boleh la nk make up diri sendiri kan..produk2 ni banyak jual on9 basis kak

      Delete
  8. KIta raya tahun nie dok rumah je.. pakai kain je.. xde nak make up bagai...

    ReplyDelete
  9. Raya setahun sekali apa salahnya nak melawa. Selamat Hari Raya Aidiladha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena bersiap jugak...
      Isteri kan cerminan suami..
      Kalau suami smart...bini sememeh nnt org ckap perempuan ni tak reti bersiap ke...suami smart...bini mcm apa jek..hahahha

      Delete
  10. Look gojes sis.. Btw selamat hari raya aidiladha ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

    ReplyDelete
  11. Sweet nya dik, akak pon nak jugak cecantik, tapi dah pakai niqab ni, terpaksa low profile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah bgusnya akk...cecantik kt depan suami kt rumah pun boleh kan kak

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png