Deko-deko rumah Alia

9:25 PM

Entry ni penuh dengan gambar je tau...
Furniture pun da banyak kali re-arrange. Orang-orang yang kaki deko ni paham kot kan tebiat kaki deko ni.

Bulan ni macam ni. Bulan depa macam ni. Ada-ada ja nak tukau nyeee. Eh jom jamu mata dulu lah.


Ni masa dulu sebelum let go deep freeser. Stress betul ada deep freeser tu, makan ruang sangat. Sekarang bila da letgo fuhhh jimat ruang.



Ni pun satu masa dahulu. Sekarang berubah skit je pun tak banyak yang berubah.


Lepas dah letgo deep freeser kami laki bini decide nak rapatkan meja makan ke  dinding ja sebab yang makan kat meja sekarang kami bertiga ja. Ecah reja mnyondoi dengan walker dia tu ja. So make way for her to move around the house. Kalau orang mai, tetamu datang akan tarik meja dining tu ke tengah n amik ja kerusi lagi dua ketul kat tepi tu bawak ke dining table. 😊😊😊
Well rumah kecik kan nak buat macam mana.


Konsep scandi_scadu la sangat kan.


Ada orang tanya aku, anak tak kacau ke? Gila tak kacau. Kacau la jugak nama pun kids kan. Especially Aishah, da ada deria-deria nak jadi Dora d Explorer kan. Explore sana sini. Si kakak da tau dah nanti aku bising kalau dia sepahkan barang-barang deko mama dia. So dia takda la nak kecah sangat. Kalau dia main pun nanti dia akan letak balik elok-elok.


Ni da berapa kali da deko atas tu terbalik sebab Aishah nak explore. Tapi lepas tu cakappp aippp tak mau tak mau...dia pun paham kita tak bagi.
Sebenarnya konsep dia nak deko rumah time anak kecik pun tarak hal. Bagi ja dia da biasa nampak, bila dia da biasa nampak lama-lama eleh boring ahhh nak kacau deko mama ni. Haaa gituuu


Nak mat kitchen aku ya. Gigih tak husband aku buat tiles macam tu sebab dia tau bini dia suka gitu. Tenkiu paa.


Ni kat bilik kerja aku. Ada la gantung-gantung baju jugak.


Acah-acah scandinavian sangat kan


Ni port aku la. Kerusi aku.


Scandinavian ladder


😍😍😍😍


Suka betul aku dengan mirror ni. Nampak mewah walaupun murah ja aku beli kan. Janji kena pndai stail kan dia.



Ni la kitchen yang husband aku buat. Sampai ke atas terus dia buat.

Korang kalau nak renovate rumah especially orang Penang boleh la contact suami aku untuk dapatkan quotation untuk renovation ya.

Korang seru ja nama aku ok. 

Boleh contact ;

Amir Firdaus 

0125045789


Yang mana nak beli barang-barang deko rumah ala-ala scandinavian boleh lah pi ke


ATAU 

whatsapp terus

0133363775




You Might Also Like

28 comments

  1. Pandai nya suami alia buat KC...kemas dan nampak menarik! Cantik rumah alia, rumah kecil la senang nak kemas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rumah kecik ja jujue...kalau besar2 jenuh gak nk maintain...
      Buat masa skrang takda rezeki lagi nak.beli rumah landed

      Delete
  2. Replies
    1. Kena buat simple2 ja
      Kalau tak penat la mak depa nk kemaih rumah

      Delete
  3. Sama la minat kita Alia.. suka juga bab decor2 ni dan suami sis pun mmg boleh wat perabor sendiri juga... :D cuma tu la main ngan anak ramai ni hmmmm.... kita kemas kejap je dh sepah balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha kak..itu biasa kak...selalu jugak jadi king kong ni😆😆😆

      Delete
  4. semua cantik alia.. pandai alia deco..suka ubah tempat tu sep kita sama..sampai husband k.farah tanya tak penat ke asyik ubah tempat..hahaha..dia tak tau nikmat dia cmna..hahaha.. skrg tengah dalam proses nak tukar bilik tido..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee kan...
      Kita2 yg sama minat ja yg paham kan...
      Yg xpaham tu mmg akan ckp..hishhh x penat ka😆😆😆

      Delete
  5. sha suka berdeko jugak tapi belum ada rumah sendiri haha. cantiknya rumah sis, adore sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dik...skit2 ja dik..buat mana yg termampu dulu

      Delete
  6. Kita pun ada plan nak deco-deco rumah next year In Sha Allah hehehe tapu suka yang part sangkut sejadah adn telkung tu unik juga kat part dapur tu guna apa yer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangkut sejadah tu cun kan..kita pun suka.yg dapoq tu kan guna tiles halus2

      Delete
  7. decoration rumah memang cantik, good job and thanks for sharing!

    ReplyDelete
  8. Cantiknya rumah hang. Ruby pun semua kabinet rapat ke dinding utk memberi ruang anak-anak ku wrestling kat tengah2 ruang tamu ni. Kalau tak buat gitu, kejap2 ada je yang benjol la tersembam la. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah tau xpa..kena bgi senang depa move aroud kam

      Delete
  9. Bestnya ada suami yg tahu buat renovation. Kalau akak dok pikir beratus kali nak upah org buat itu ini..kat KL ni mahal nak upah org. Ni nak buat tv kabinet lekat kat dinding pun x wat2 lagi ni...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee kak...ni pun setelah beberapa thun duk mntak...biasanya rumah kontraktor la yg pling lmbat siap

      Delete
  10. Promote business sendiri ek... Ok je nie... Menarik juga ;)

    ReplyDelete