Terjebak akhirnyaaaa

6:39 PM

Kahkahkah...
Padan muka aku...
Ni semua salah kakak akuuuuu....
Dia yang racun akuuuu....
Dia yang mulaaaaaaaaa....
Dia...
Semuaaa diaaa punya pasaiiiii

Mula-mula dia wassap aku membebel rumah dia kitchen saja mahai kedaung...nak bubuh kopok goreng pun bekas yang available cuma bekas ais krem๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…. Gila tergelak aku baca wassap kakak aku membebel kat aku. Well dia ni memang macam niiii...kalau nak membebel ja cari aku. Ok la okla aku kan adik yang memahami. Aku pun racun dia kata haaa laaa rumah dokter lekeh ngat aihhh pakai bekaih ais krem woiiii....

Sekali dia kata kat aku dia nekad nak pi sign up jadi ahli Tupperware. Balik -balik dia beli, dia pulak hantaq gambaq rona-roni kat aku. Aku bukan boleh woiiiii. Rona-roni kan memang aku sukaaaa....

Sekali nah, aku balik Jitra. Aku pun terjebak. But don't worry semua ni akan menggantikan bekas Ikea yang calaq balaq dan sudah kabur kaler plastiknya itewww. Alasan sangat kannn nak pakai tupperware๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹


Aku share dengan kakak aku ni. Satu set ada 6pcs. So kami bedak la 2 beradik. Aku harus amik kaler-kaler yang aku suka.


Ni pun kami bedak dua jugak.


Gila woiiii. #matilanak oiii. Yang depan kaler purple tu hadiah birthday aku katanya. Bahaha ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹
Aku da cakap lepas ni nak bagi hadiah kat aku, bagi Tupperware ja tau.

Buat masa ni itu sahaja hobi mak-mak yang baru aku ceburi. Ni tengah berkira-kira perlu ke tak tambah set Corelle South Beach. Yalah yg skrg ni kan set untul 4 orang makan. What if ada tetamu yang mai. Malas uii nak guna pinggan berat2 tu. Nak-nak pulak aku ni pentingkan keseragaman. Tak suka betul aku orang ni pakai pinggan ni..orang ni pakai pinggan lain. Sakit mata nanti!

Ehhh...sapa ada penyakit macam aku ni? Eh tak, aku bukan OCD. Langsung tak...๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†. Kalau Alia ni OCD boleh terbalik dunia. Kahkah.

You Might Also Like

2 comments

  1. haha bekas warna warni mmg menggoda pun,even xperlu pun rasa nak beli jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha..kan...mmg pun...
      Tapi semua ni da guna utk simpan brg2...
      So xda lah istilah buat perhiasan ja beli tu

      Delete