Perkhidmatan Cuci Rumah Di Kota Bharu

5:40 PM

BANTUAN IBU TUNGGAL JALANKAN PERKHIDMATAN CUCI RUMAH

Projek sedekah jariah rakan fb saya kelmarin membantu seorang ibu tunggal untuk menjalankan perkhidmatan mencuci rumah.Sebelum ini Pn Norezan Hussain yg tinggal di Kg Pauh Pinji, Kota Bharu bekerja dg orang dg gaji Rm35.Beliau memohon bantuan projek ini untuk berniaga sendiri dan membawa beberapa ibu tunggal lagi bekerja dgnya.Beliau ada kereta kenari yg ditinggal oleh suami.Puan Norezan mempunyai 3 anak yg semuanya bersekolah dan bergantung hidup pada pekerjaan ini.

Projek sedekah jariah telah membelikan barangan keperluan kerja mencuci benilai Rm200, membuat sticker iklan di cermin kereta dan memberi wang permulaan minyak kereta Rm100.Saya mohon semua friend di Kota Bharu memberi sokongan kpd Pn Norezan dg cara mendapatkan khidmatnya atau tolong viralkan utk penduduk di Kota Bharu.Projek ini telah melaksana tanggungjawabnya,terpulang kpd anda untuk turut sama membantu ibu tunggal dan  3 anak nya ini, bukan utk diberi wang tetapi belilah perkhidmatannya.



Sumber : Abd Ghani Haron

***hopefully kat Penang pun ada macam ni. Kadang-kadang tak daya jugak nak cuci rumah besaq kelemboi tu everyday. Sebulan sekali amik untuk cuci ok jugak kan. 

You Might Also Like

9 comments

  1. menarik service dia.. kdg2 sibuk kerja xdan nak kemas bersihkan rumah..

    ReplyDelete
  2. Boleh sebarkan utk membantu.. mudah2 segala urusan dipermudahkan
    pasti Alah bantu..

    ReplyDelete
  3. Paling tidak kita dapat tolong makcik ni secara tak langsung.
    Daripada hire warga asing, baik upah dia

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, moga dipermudahkan segala urusan.

    Buat pemilik blog ini, kurangkan penggunaan short form dalam penulisan (walaupun ianya copy paste). Susah nak baca dengan lancar hahahah

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah, sebak tengok dan semoga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  6. thank u for your sharing. memang tercari-cari khidmat cuci rumah ni

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan segala urusan. Good luck juga kepada makcik ni.

    ReplyDelete
  8. Hopefully KL pun ada. Can help out working Moms.

    ReplyDelete
  9. Maybe ada cuma belum viral... who knows

    ReplyDelete