Penutupan Penang Bridge Untuk Kerja Baik Pulih

8:07 PM

Makluman.





Sebahagian lorong di Jambatan Pulau Pinang 1 akan ditutup selama 1 tahun untuk kerja-kerja pemeriksaan & penyelenggaraan berjadual 22 Ogos depan selama setahun.

1. FASA 6 BULAN PERTAMA
22 Ogos 2017 - Feb 2018
Penutupan satu lorong dari pulau ke seberang perai (dari 3 lorong menjadi 2 lorong)
Pada waktu puncak petang (4pm - 8 pm) laluan tidal flow akan dibuka

2. FASA 6 BULAN KEDUA
Feb 2018 - 21 Ogos 2018
Penutupan satu lorong dari seberang perai ke pulau (dari 3 lorong menjadi 2 lorong)
Pada waktu puncak pagi (6am - 10 am) laluan tidal flow akan dibuka



*tidal flow : satu lorong pada arah bertentangan akan dibuka bg mengurangkan kesesakan lalulintas pada waktu puncak

Sila rancang perjalanan anda. Terima kasih
Laluan alternatif feri dan bridge ke2..

Sumber: Penang Kini


Komen makjem:
Huuu kesian la kat laki mak kena nek second penang bridge...udah la jauh...
Laki mak kata nk divert bg org biasa guna 2nd bridge sama n katanya collection kt 2nd bridge pun xbyk..pendek kata tak cover...
Tapi mmg betul pun..heran wei..buat pi la 2nd bridge pun...yg 1st bridge ni jugak duk jem...jem makjem tau...

You Might Also Like

8 comments

  1. The closing sure makes Penang more jam. Hope it will open back asap.

    ReplyDelete
  2. Penang... KL... berpisah tiada.. bertabah la.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhhaha...
      Kannnnn....
      Kl penang....asyik jemmmm jaa

      Delete
  3. bertambah jem la ..mesti feri pon semakin padat..

    bertabahlah orang penang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la psai..kalau mkn angin ok la fery tu...kalau rushing nk pi reja payah skit la kan

      Delete
  4. haiyioo jem teruk la tu hari2.. kalo yg dok mainland tu sana elok la 1st bridge.. kami kt sberang area2 perak ni elok 2nd brigde. tapi senduuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha..kan..mmg sendu sbb jauh ja rsa nk smp pulau tu

      Delete