Product review : Serasi Baby Balm, Khas Untuk Si Kecil Anda.

2:02 PM

Hai. Kali ni kami nak share pasal satu balm homemade ni yang dirumus khas untuk si kecil. Seperti yang korang sedia maklum, sebagai homemade soap-er mesti la aku sangat-sangat tertarik dengam produk-produk homemade ni.


Senang nak bawa ke mana-mana dengan size macam gini ha.

Jom kita tengok bahan-bahan dan kebaikkan Serasi Baby Balm ni ye

Isi kandungan:

Virgin coconut oil
Minyak kayu putih
Lavender
Garlic
Habbatus sauda
Shea butter
Lemon

Kegunaan:

Mengeluarkan kahak dan lendir
Merawat selsema
Hidung tersumbat
Batuk
Demam
Sembelit
Gigitan serangga
Minor burn
Masalah kulit ringan

Cara guna:

Utk kahak dan lendir,
Sapu di bahagian dada depan dan belakang, tepuk percussion.

Selsema dan hidung tersumbat
Sapu pada batang hidung 

Demam
Sapu pada ubun2, turun ke belakang telinga, dada dan tapak kaki


Wajib pakai ye untuk Si Aishah after mandi. Bau dia tak kuat tapi calming ja bila bau.


Seronok ja mek ni bila da letak kat perut dia, dada ,betis and tapak kaki dia after mandi.

Sebenarnya aku pun tumpang sekaki pakai balm ni sebab bau dia macam bagi aku releks skit. Maybe sebab ada lavender dalam tu, so sikit sebanyak memang bau tu calming sangat.

Korang yang ada baby tu wajib cuba tau. Sebab Serasi Baby Balm ni homemade product so dia free from paraben and mineral oils. Korang cuba check  balm yang korang pakai kat anak korang tu ada ingredients parabens and mineral oils tak?  Sebab mostly memang guna kan parabens untuk preserve and mineral oils ni pulak memang fames la digunakan dalam pembuatan balm ni. Atau keyword lain untuk mineral oils adalah petroleum jelly. So korang rajin-rajin kan lah diri google tau side effect parabens and mineral oils tau.


Bukan baby ja boleh pakai tau. Mak pak baby pun boleh pakai. Maktok Aishah n Adriana pun pakai ni hari tu. Cakap lega skit rasa ketat kat dada sebab hidung tersumbat. See? Bagus kan...

Korang kalau nak dapatkan produk ni boleh la dapatkannya dari :

Afwa
0123497429

Atau boleh visit instagram Afwa:

Instagram : serasi.by.afwa





You Might Also Like

4 comments

  1. nanti ada baby sendiri boleh cuba produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah..nanti ekin ada baby ekin cuba ya..sedap tengoj diorang pakai baby balm ni

      Delete
  2. produk homemade memang bagus. walaupun kadang macam mahal sikit tapi kita yakin bebas kimia dan diyakini halal kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...tu yg penting tu...yg penting lebih selamat dari produk komersial

      Delete