Introducing....

Our second bundle of joy. A baby girl.
Both mom n baby in a good health.


Resipi : Masak Tempoyak Pucuk Kayu

Kali ni nak cerita skit makanan favourite masa duk kat Melaka sana. Ye lah walaupun duk Melaka kan, tapi tempat belajar aku UniKL MICET tu dekat-dekat sempadan dengan Nismilan haa. So aku ni memang berhantu and berahi skit ngan masakan Nismilan ni haa. Lagi berapi lagi berhantu gitu haaa.

First tim…

Resipi : Sotong Steam Limau

Okla straight to the point nak share resipi sotong steam limau / lemon ya. Resipi ni sebenarnya senang sangat-sangat tau. Pejam mata pun boleh buat.


Sotong steam limau / lemon

Bahan-bahan: * 5 ekor sotong dikelar-kelar * bawang putih 7 ulas (crush-aku guna Tefal Manual chopper ja) * cabai melaka 8 …

New puff pizza from Dominos

Ahad lepas masa papa Adriana balik ke Jitra, tekak aku ngengada nak makan Dominos Pizza, ala pizza puff yang baru tu. As usual la kan mesti aku nak yang classified chicken tu. 
Aku kan suka yang ala-ala puff ni kalau p bakery ka apa ka. So i was kinda excited at first. 
Sekali bila rasa, ermmmmm. …

No matter what....

Time2 kita rasa down ni ada lagi yang nk mengdown kan kita. Tak kira la yang rapat dengan kita atau tak.
Rasa macam kadang-kadang da immune pun ada. Tapi bila time-time down ni bukan kata-kata macam tu yang kita nak dengar tapi more towards encourage. Rasanya dari dulu-dulu lagi asyik dengar ayat-…

Lazada Online Revolution : Box of Joy

Baru-baru ni 11-11-16 pakat-pakat kecoh gila kat Facebook, everyone go crazy over Lazada Online Revolution Flash Sale! Yes tempias dia pi la jugak kat aku ni ha. 

Eksaited bukan main lagi haa bila macam-macam tengah SALES. Haiyooo. Ya Allah, rambang mata oi. Nak sales apa, periuk? action camera? t…

Product Review : PSK Deep Sea Source Extraction Moisturising Cream

Last week tetiba jeng-jeng dapat parcel from PSK. Seronok bila parcel yang ditunggu-tunggu sampai. 


Size dia yang kecik n compact ni senang kalau nak bawak p travel. Satu bekas ni cuma 30ml saja. 

Siap dapat small spatula lagi untuk pastikan hygiene moisturiser cream ni. Part paling suka, texture …

Product Review : All in One Cleansing Tissue by Lemuel Beauty

Good news for beauty junkies who love to travel. Wehuuuuu. Lepas ni korang tak payah susah-sudah nak bawak cleansing oil for face, cleansing oil for eyes , for lips , cotton face tissues bla bla bla and the list goes!



Dengan adanya All in One Cleansing Tissue by Lemuel Beauty yang berasal dari Kore…

Customized Phone Casing

Zaman sekarang ni zaman semua nak customized kan. Kad bank nak tepek muka family, kad Touch N Go tepek muka sendiri dan tak ketinggalan jugak trend sekarang ni phone casing.

 Takyah cakap orang lain, aku pun antara orang2 yang eksaited nak customized n personalized apa bagai ni.


TARAAAA Mengabadika…

Travelog Perth : Day 4 , Pemberton

Fuhhhh.
Lamanya delay nak update pasal travelog ke Perth hari tu kan.
Biasa la orang mengandung ni kan, hormon upside down. Lagi nak edit masukkan watermark semua bagai lagi. Semua tu perlukan kesabaran yang tinggi. Hihihi.

Tapi takpa, demi blog tersayang dan sumber rujukan dan kenangan pada masa a…

Resipi : Kari Mamak Ikan Jenahak tanpa santan

Cakap pasal kari ja, memang kami ni jenis masak kari mamak kat rumah. Sebabnya kari mamak biasa tak letak santan. So lebih healthier la katakan. Selalu ikan yang biasa guna untuk kami buat kari mamak ni ikan jenahak, gerut-gerut, nyiok-nyiok, siakap and temenung. Memang favourite sangat. Part kuah…

Short Getaway : Hotel Sentral Seaview Penang

Alhamdulillah, Isnin lepas bawak anak check in ke Hotel Sentral Seaview Penang. Ya lah, tak jauh pun. Main kat Penang ja jugak. Mama mana larat nk drive p jauh-jauh dengan perut nak masuk 38weeks ni.

Kebetulan kawan baik aku Sha dari zaman MICET bercuti ngn family dia ke Penang and check2 rate kat …