Menganggur dan mencari kerja kosong? Jom check kerja kosong di sektor kerajaan

11:15 PM


Bila tengok keadaan ekonomi sekarang, kadang-kadang rasa takut pun ada. Banyak syarikat-syarikat dalam dan luar negara terpaksa gulung tikar dengan keadaan eknonomi yang semakin mencabar. Sudah tentu tempias dia sedikit sebanyak akan kena kepada kita penduduk Malaysia ni. 

Untuk pengetahuan kita, pada tahun 2015 sahaja, 30000 orang telah hilang pekerjaan sama ada dipecat atau syarikat gulung tikar. Keadaan ini menyebabkan pengangguran meningkat 3.9% setiap tahu. Banyak kan? Scary pulak rasa. Kalau nak tau, jumlah rakyat Malaysia sekitar 30juta orang, dan jumlah yang menganggur kira-kira 3.9%, dalam erti kata lain beranggaran 1.2juta orang. Ramai tu!!!


Banyak faktor-faktor penyebab meingkatnya kadar pengganguran di negara kita seperti faktor ekonomi, pelabur asing lari, kejatuhan harga minyak dan lain-lain faktor ekonomi. Selain itu faktor terlalu memilih pekerjaan juga menjadi punca utama makin ramai orang menganggur.

Disini, saya ingin memperkenalkan 1 laman web jawatan kosong  yang menyediakan lebih daripada 10,000 jenis kerja kosong yang anda boleh mohon. Oh ya, website ini sangat bagus dan telah membantu ramai orang mendapat pekerjaan yang mereka impikan. Mungkin ramai di luar sana masih menganggur kerana tidak menjumpai pekerjaan, atau tidak mendapat tawaran kerana tidak menjumpai sumber untuk mengisi jawatan kosong yang sesuai.


Government.My juga menyediakan jawatan kosong kerajaan  dan memberi anda peluang untuk mohon kerja kerajaan dengan lebih mudah dan effektif. Oh ya, kerja kerajaan adalah satu peluang kerja yang sangat menarik dan menjamin masa depan. Jika anda mencari security dalam pekerjaan, silalah apply dan memohon jawatan kosong kerajaan.

Antara kerja kosong yang popular dan senang untuk dimohon di laman web Government.my adalah jawatan kosong Maybank, jawatan kosong kastamjawatan kosong jpj dan jawatan kosong kemas . Antara kelebihan jika anda apply pekerjaan dengan website ini adalah penerimaan dan serapan masuk kerja lebih tinggi kemungkinannya.

Jom korang-korang semua yang tertekan dengan pengangguran sekarang, boleh cepat-cepat apply jawatan kosong dekat sini ya. Pendek kata, di kala ekonomi meruncing macam sekarang ni, diharap jangan ada yang terlalu memilih pekerjaan. Jom hapuskan pengangguran. Bantu share artikel ini supaya semua orang yang masih belum ada sebarang pekerjaan boleh mengisi kekosongan jawatan yang disediakan di laman web ini. Pihak kerajaan khususnya Kementerian Sumber Manusia  kenaikkan kadar penggaguran di negara kita.

You Might Also Like

2 comments