Lapar dan teringin punya pasal

12:18 AM

Semalam teringin nak makan asam podeh melakau...so wat la skit utk makan malam. Punya lah teringin kan.



Rasa memang da sedap dah.

Tapi masuk kul 12.30 malam memang tekak pulak buat hal. Masuk toilet terus wek2. Memang lepas tu masuk ke SOHO jap sementara nak tunggu baju siap cuci kan.

Tapi masa kul 1.30 pagi macam tu perut da memanggil2 nak mintak di isi. Masuk la dapor balik goreng ikan bilis dengan bawang n cabai melaka and taruk kicap makan dengan nasik yang lebih tu. 

Lepas tu baru la boleh tidur dengan tenangnya. Alih2 pukul 5.30pagi aku terjaga sebab nak muntah. Tak pernah2 oi terjaga dari tidur semata2 untuk muntah. Nah amik selambak lagi muntah. Memang melepet habis lah. Terus panjat katil lena.

Then bangun pagi macam biasa, aku hantar Adriana ke rumah pengasuh sebab dia pun da ok plus aku nak kena start buat sabun yg orang pesan lagi. Lagipun kat rumah tokmama dia, semua da clear. And dari pagi tadi aku cuma telan coklat ja. Nak makan nasi aku tak berani. 

Nak masak lagi aku takmau. Fobia terus muntah2 semalam. Baru nak rajin2 da muntah2 balik. Adoi anak oi da 33weeks kot. Manja ngat aih. 

So tadi da siap2 solat zohor semua terus keluar p Secret Recipe Autocity ja sebab teringin nak makan grilled chicken kat situ. Padahal sebelum ni xpandang pun kan.


Ok ni makanan seimbang untuk mama n baby. Ada salad lagi. Clap clap ur hands baby

Nah amik. Pelahapnya. Punya la lapaq T____T
Habis licin tauuuu.

Baby, jangan nakai2 tau dalam perut tu. Takmau la macam semalam. Lembik mama dibuatnya. Mama tak sabaq nak jumpa kamu sayang.

You Might Also Like

8 comments

  1. Dah 33 weeks.. Hihihi mesti comelkan kan tummy alia.. Baby nak manja2 le tu.. Xpun saja nak kejutkan mama bangun awai pagi. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa tu la...nk manja tak abeh2 lagi...
      Huwaaa

      Delete
  2. Replies
    1. Dah lama x mkn..bila makan..rsa sedap la pulak

      Delete
  3. memang sedap kak lia tp malas dh nk makan SR sbb kes depa serve menu ni tp basi ! xlama dh nak deliver tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huiiiii...sadis nya bunyik.tp dlm menu ptut nya herb rice...ni nasik kosong ja....wakakakak...nasib tgh lapqa time tu...so bedal je lah

      Delete
  4. semoga selamat melahirkan anak nanti :)

    ReplyDelete