Lauk simple pilihan hati

7:26 AM


Bila cerita pasal makanan ni, tekak aki sekarang ni asyik nak yang simple-simple ja.

Simple ni la yang buat menambah. Selalunya aku memang akan letak potion nasik tu skit saja. Tapi bila da lauk macam ni memang aku kompem menambah!

Asyik terlajak2 ja kalau lauk rupa ni. Walaupun hidung da berayaq menahan kepedasan tapi serius takleh stop.

Hahahahah. Untuk malam ni memang masak yang simple-simple ja lah. Ikan selayang/sardin goreng berlado tu memang win! Sebab kali ni terlebih rajin sebab tumbuk ok bukan blend ngan blender! Sama gak ngan sambai belacan tu. Tumbuk bhai tumbuk. Feeling dia lain maciam bila tumbuk ni. Daun cekur tu petik kt luar rumah saja. Konsep dia berjimat cermat dan abihkan apa yg ada dalam peti ais tu.

Memang tak restock lagi barang2 kt dalam peti ais tu. Malas pulak nak pi Mydin shopping barang. Nanti2 la tunggu mood marii dulu lah.

Korang suka makan macam mana? Aku da cakap kt husband masa kt Perth hari tu tak mau makan pasta setahun...hahahaha.
Punya la tekak melayu sangat kan.

Oklah, tata.

Duk mencari ilham nak start karang untuk travelog ke Perth ni.

You Might Also Like

10 comments

  1. Cepat2..tgh tunggu ni traveloq Perth...

    ReplyDelete
  2. KA kalau ada ikan, ayam, daging, kambing atau pape yang bakar2 dengan nasi putih panas pon dah boleh jalan dah.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pulak dengan air asam kan...
      Perghhhhhh meleleh

      Delete
  3. kalau I wajib berkuah :D suka kuah banjir. kuah sayur pun jadilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdg2 mood kuah banjir ada hari gak saya ni. Tapi kadang2 tu dpt ikan goreng sambal belacan dgn ulam pun jadi dah😊😊😊

      Delete
  4. sambal belacan x leh tinggal kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belacan tu xleh tinggal. Sampai ke perth buat sambai belacan goreng haa

      Delete