Istimewa

3:10 AM

Here we go again, an emotionally post again. Emo sebenarnya bila pikir2 balik am i good mom or not. Am i a tarzan or what sometime??? Am i??? 😂😂😂

Sebenarnya nak cerita pasal si kakak Nena tu. Sekarang ni cepat betul dia punya touching tu. Salah skit touching gila ngan mama dia especially. Kadang-kadang aku ni bila da penat mula la nak jadi tarzan. Ya Allah. Serius kadang-kadang tu asyik nak jadi singa ja. Lagi-lagi kalau aku memang tengah penat gila-gila.

Sebab tu aku jadi pemarah jugak for my second pregnancy ni. T_______T
Mentally n physically exhausted katanya!
I wonder how people yang beranak lima enam releks ja pregnant lagi and hadap anak-anak yang tengah melasak bagai tu.

Sebelum p ke Aussie hari tu, masa hantar kak Nena ke rumah tokmama dia as usual aku kena dukung dia sebab dia tengah tidoq time tu. Masa amik tu, tok mama dia cerita la, tokmama dia kata la kakak kena la jalan sendiri, kesian kat mama dalam perut ada adik lagi.

Guess what she replied????
She said, anena takmau la adik. Nanti mama tak sayang anena dah.....

Huwaaa sumpah aku sebak sangat2 time tu. Ya Allah. Tu ka apa yang dia rasa sekarang. Sorry kak nena, mama tetap sayang kak nena sampai bila2. Sebab kak nena la 1st anak mama yang duduk kat rahim mama sembilan bulan. Melekat kat dada mama hampir-hampir 3 tahun. T______T

Kak Nena la yang paling istimewa untuk mama n papa. Semua anak-anak mama n papa, mama n papa sayang.


Sayang bushuk masham mama ni. Time ni la boleh gomol dia puas2 tanpa kena tolak muka. Dulu2 dia asyik kena buli ja ngn mana n papa dia.

Lani tiap2 malam sebelum tdoq kena cakap dengan dia heart to heart. Mama sayang kakak, walaupun nanti ada adik, mama tetap sayang kakak sampai bila-bila. Kakak pun kena jaga adik tau. Kena sayang adik tau. Bila cakap2 macam tu sambil peluk2 dia, dia pun tengok ja muka aku sambil angguk2. Sumpah mama touching gila!

Time kecik konet mcm ni gomol macam mana pun xpa. Lani kena bodek2 dulu kalau nak mintak kiss pun. 

Semoga aku terus kuat untuk jaga amanah2 Allah ni dengan sebaiknya. Sedih jugak kadang2 bila aku terlalu ikut hati n marah2 ni, walhal diorang ni bukannya amenda pun. Cepat2 nanti aku lari ke tempat lain untuk cool down. Allahu, nikmat mana yang aku dustakan. Allah dah kurniakan aku anak pun aku patutnya bersyukur kan. Ramai lagi yang masih menunggu untuk menimang anak sendiri tapi belum lagi rezeki tapi aku kadang-kadang terlupa dengan amanah Allah ni.

To Adriana Arissa, kak Nena sentiasa istimewa dalam hati mama. Mama sayang kakak Nena sgt2.

You Might Also Like

8 comments

  1. Aduh ! touching pulak.. part dia jawab tu lagi tak tahan... T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumpah kak alia nak teriak time tu...masa tgh drive tu sambil2 pegang tangan dia..sayang2 tangan dia cakap mama syg dia. Sedih T___T

      Delete
  2. Replies
    1. Sedih btul sbb tu skrg ni duk control ja bila dia duk wat perangai tu...
      Duk sabar ja lah...
      Takut dia rasa kita tak sayang ke dia

      Delete
  3. semua ibu2 akan mengalami emosional mcm ni bila ada orang baru
    feeling ni akan timbul secara semulajadi dan tiba2
    itulah kasih sayang seorang ibu..aduihhh xleh bla..tiba2 sedih plak
    bila teringat anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emosi betul bila anak emosi. Dengan kita2 jadi emosi

      Delete
  4. sedih baca story ni... semoga alia kuat jaga amanah Allah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah ekin...
      Mak2 mngandung ni mmg emosi x stabil skit

      Delete