Product Review: Good Virtues Co. Shampoo & Conditioner

2:18 AM

Kali ni segmen product review nak cerita pasal satu produk yang best sangat!

Familiar tak dengan produk Good Virtues Co. ni??? Packaging dia kaa-chinggg betul!


Kalau sapa yang kaki lepak berejam-jam kat dalam Watson mesti akan familiar dengan brand ni. Good Virtues Co. Ni banyak di jual dekat Watson tau.

Yang paling best produk Good Virtues Co. ni berasaskan Habbatus Sauda Organik atau Organic Black Seed yang mana memang sangat-sangat terkenal dengan kebaikkannya.

Satu shampoo satu conditioner. Both for oily hair. Sebenarnya aku ni ada masalah yang kronik jugak dengan scalp aku which is Oily. Bila oily ni paham-paham la ya rambut cepat gugur and once a month memang kena buat scalp treatment. Yang best nya bila start pakai shampoo & conditioner daru Good Virtues Co. ni kan, scalp memang kurang berminyak and rambut pun da kurang gugur. Orang yang ada masalah oily scalp macam aku ni memang selalu kena shampoo kepala supaya kulit kepala tak berminyak sangat. Sebab bila berminyak sangat mula la scalp pores tersumbat n start leading to dandruff and then rambut pun mula la start gugur.

So sebab ni jugak aku kena shampoo rambut aku once every two days. Dan oleh sebab itu jugak la kena pilih shampoo yang baik dan bagus kan. Kena tengok betul-betul chemicals content dia (u'r talking with retired chemical engineer...huhuhu). Harmful ke idok. Ada bahan-bahan yang aku allergik ke idok kan. So far it's claimed as FREE FROM MINERAL OILS, PARABENS, SLE, N SLES. which is good and bonus point to this product!

Also NOT TESTED ON ANIMALS. yeayyy bonusss point!!! Somemore its HALAL!!!+ LAGI LA MAKJEM KASIK A PLUS PLUS OK!

Bau pun wangi. Lepas pakai rasa fresh sangat kulit kepala ni. Rambut pun rasa terurus orang cakap and tak cepat berminyak balik.


Product Info;

Name : Happy&Heavenly Clarifying Hair & Scalp Shampoo for Oily Hair / Helpful & Delightful Clarifying Hair & Scalp Conditioner For Oily Hair
Brand : Good Virtues Co.
Country of Origin : Malaysia
Content : 300ml / 10.1 fl oz
Limited Edition : No
Price : RM12.80


Availability (Malaysia) :
In Store: Watsons pharmacist, Tesco & Giant
Online : Good Virtues Online Store [link], Watsons Online [link], Zalora [link], FashionValet [link]
Link : http://www.goodvirtuesco.com/


Hope this post will help those yang nak cari a "GREEN" shampoo and conditioner for your hair.

You Might Also Like

10 comments

  1. macam menarik ni..boleh cuba nanti ni :)

    ReplyDelete
  2. pakai jugak brand ni.. tapi untuk normal hair... bau rambut macam bau sabun hakak.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab based habbatus sauda kannn...
      Tu yg bau lebih kurang sama tu

      Delete
  3. mmg prnh nmpk kat watson tp perati jela belinya tidak.. haha
    kalo bagus blh try lps ni.. rmbut saye pon byk gugur.. huhu

    ReplyDelete
  4. k.el jarang pi watson lah alia

    ReplyDelete
  5. Pretty much dissapointed with their skincare range tapi for shampoo and body wash memang terbaik! dah banyak kali repurchase!~ <3

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huu ya ka ieyrah...skin care dia i x try pun...sbb i mmg pkai homemade soap i sendiri...cuma mmg tertarik la dengan syampu dia ni;)

      Delete