Food Review : The Alley, churros sedap gila di Penang

1:57 AM

hi actually nak cerita menda ni sebenarnya agak dah lama, few weeks before posa lagi kot pi. punya la mngidam nak makan churros kak oi!!! gugel punya gugel adoiiii susahnya la nak cari churros kat Penang ni. Nasib baik la ada jumpa blog kaki makan jugak kat Penang ni yang cerita kewujudan pasal churros sedap gils ni...

Actually cafe ni kat Stewart Lane, pusing merata la jugak mencari. Tu tara p dengan Penangite sangat tu. kahkahkah. Agak tricky nak cari sebab dia agak terlindung, memang located dekat area-area yang banggunan-banggunan lama so called heritage tu.

Kalau hampa jumpa rimau ni kira hampa di laluan yang betoi dah.

Eh suka pulak kita raea-area ni. Memang teringat betul kat Melaka, especially Jonker Walk tu. Bila la nak dapat p Melaka kan....
tahun depan pi bawak beby boo laaa...

Okay da sampai pun.

Masa untuk mengorder!






sambil-sambil nak tunggu churros dan ayaq siap..maka kita usha-usha la apa yang ada kat dalam cafe ni.
banyak yang suka sini lepak-lepak sambil dengaq music and baca novel, magazines n etc. Tapi serius best la kalau nak buat lepak-lepak weekend ni. Chill ja rasa.

Comel ja lukis-lukis macam ni.

Latte da sampai. Ni En Amir [unya..mak tak minum sangat kopi2 time preggy ni tapi ada la rasa 1 sip, bagi aku tak berapa best...

Kita minum ayaq masak sajaa....



taraaaaa.....


MELTINGGGGG...lapaq pulak tengok gambaq2 ni haaa..yang kat belakang tu CRONUTS..dia macam donuts la tapi garing macam churros... sedap gak..yang tu dia salut dengan cinnamon sugar. Moi fav jugak la.

Aku amik churros yang set besaq...set kecik mana ckup wei. So dapat la dua dip sauce, aku pilih caramel dengan hot choc...

Sedap nya hoiiii tengok balik!!!!
ahhh menciiii...tunggu makan churros kat tempat lain pulak nanti ya Alia.

Overall, puas hati sangat-sangat dengan churros and cronuts dia tu! sedap!
Cuma air tu a bit pricey balik and rasa SO SO ja bagi aku...
boleh dijadikan port untuk lepak, membaca novel..layan jugak sebab time tu mendung-mendung nak hujan gitu. So tempat ni pun macam cosy ja...

Ni dia masa beroperasi. Katup hari apa aku tak sure.

5, Stewart Lane
George Town
04-261 3879
operated Hours: 12:00 - 00:00

You Might Also Like

8 comments

  1. Replies
    1. Sama la...tgk gmbar ni terliur balik pulak

      Delete
  2. salam singgah. awak dijemput join GA sy tau :D

    http://www.akuseorangtraveler.com/2016/07/travelog-faghuzi-giveaway-by-aku.html

    ReplyDelete
  3. pandai alia jjcm...berbaloi2 laa kalau sedap..hehehe

    ReplyDelete
  4. tengokpun dh nak rasa giler..huarghhhhh!!!

    ReplyDelete