New decoration in d hauss yaaa

12:12 AM

Disebabkan kekangan masa yang melampau. Nak update blog panjang-panjang tak berapa nak sempat kan. Maka marilah kita update yang mana sempat ok.

Ruang tamu besar cinonet ni nak juga upgrade kadang-kadang tu kan. Moh mari lah kita update skit.

Aku ni memang minat home deco ni lagi2 Nordic/ Scandinavian style ni. Dapat Eames inspired designer chair pun da rasa best sangat2 dah.

Adriana tnya aku....
Mama ni kerusi mimi ke???
Haaa banyak cantik kerusi mimi.
Punya lah lama mama aim nak beli kerusi ni tau. Tau2 kat SSF ada sales...n boleh dapat 50% terus beb pergi sambar. Laki aku pun tak boleh kata apa dengan perangai aku ni. Ya lah, kalau tak offer RM269 kot. Ni guna membercard SSF boleh dapat half price kot. Apa lagi. Pejam mata la.

Ok ni pulak meja baru dari Ikea. Aku memang order kt Ikea Personal Shopper aku, Kak Ina jer. Memang trusted and senang sangat nak deal dengan kak ina ni.
Korang yang berminat nak dapatkan khidmat kak ina as personal shopper korang boleh la whatsapp kak ina ja terus.
Boleh p usha kat FB page kak ina ni ya. Oh kak ina ada amik upah gak utk barang-barang Kaison. So korang pun takyah nak pening2 kalau nak cari barang-barang Kaison, kak ina leh tolong carikan gak.

Ni pulak meja baru kt SOHO. bilik utk SOHO ni memang kecik. Nanti kalau anak2 da besar alamat kena tukar ke bunk bed & loft Ikea tu apa. Nasib la dan tunggu Ikea Penang bukak dulu kan. Yang meja ni pulak kirim dekat Kak FarahGlanz masa depa p SBB hari tu. Tq naa kak Farah.

Apapun, minat nak ber deco ni memang sebati da dengan aku. Tak tau kenapa suka sangat. Dari dulu masa duk kat rumah sewa lagi memang suka sangat deko2. Lantak lah rumah sewa ka apa ka. Janji mata aku ni sedap ja n kena dengan jiwa aku ni. Kalau tengok kat group2 FB tu, yg ikea pnya group deco perghhh rumah sewa diorg deco pun gempak2 gila. Memang meleleh la tengok.

Next time ada lagi apa2 perubahan deco, aku akan try update dekat blog untuk sumber rujukan masa akan datang. Boleh la wat reference deko dari zaman jongos hingga ke zaman "dewasa" & "matang" gitewww.

Oklah.

Len kali pulak bersambung ya.

Tengah kumpul kekuatan untuk update entry Kohlipe pulak ni.

You Might Also Like

5 comments

  1. cantiknya Alia..rasa nak jer g lepak2 waktu petang kat umah alia..mujuq jauh..hihihi (nnti umah akak nanti tlg ler bagi idea sket2..

    ReplyDelete
  2. bestnye umah kemas je
    anak2 ramai xde nye nak umah cengini..
    ada umah nti..k.el pilih design yg simple xde deko2 haha

    ReplyDelete
  3. Akak pn dh rembat sekotoi kerusi tu alia..hehehe.. Sama la part deco2 nie mmg suka pn.. Sbb mcm terapi jugak blk tgk rumah sejuk hati.. Hee

    ReplyDelete