Update dari urban garden

7:58 AM

Haiiiii

Dah lama tak update apa jadi kat kebun balcony sekangkang kera aku tu kan.

Jom layan mata dulu naaaa



Bunga peria kata sekarang tengah galak berbunga. Fuhhhh tak sabaq nak makan hasil dia.




Sama jugak dengan tomato aku. Galak jugak tu. Sukanya dalam hati ni




Bunga rose aku. Sayang gila kot.




Strawberry pun da berbunga. Harap dapatla makan buah dia dan biakkan dia ke pasu lain pulak.



Ni pun baru la nak galak berdaun bila da letal baja roti bagai. Kalau dak, nan hado haaa.

Ni la terapi aku. Seronok bila tengok hasil dia. Orang yang ni ja yang tau perasaan bila guna hasil yg kita tanam sendiri untuk masak n makan.

Bukan sahut seruan kerajaan pun. Tapi sebab langkah berjimat cermat. Busuk-busuk pun menda-menda alah ni makan jugak RM3 -4 kalau kena beli kan.

Bagi yang nak start , aku suggest start dengan yang simple simple macam daun bawang ka apa ka. Bila tengok hasil baru la korang akan excited semacam. X caya sudah! Hihu.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

4 comments

  1. Alhamdulillah.. seronok rasanya bila pokok2 dah mula nak mengeluarkan hasil..
    Lama dah x bercucuk tanam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom la akak bercucuk tanam...
      Best kan bila da kluarkan hasil kan

      Delete
  2. rajin alia bercucuk tanam
    jeles iols

    ReplyDelete