Hillarious

2:45 AM

Kadang-kadang pikir apa la salah jadi rakyat Malaysia ni. Ada ja yang Allah nak duga dengan kerajaan sedia ada.

Jadi rakyat Malaysia ni hati kena kental n keras beb. Sebab dapat PM suka wat pekak badak. Tak reti- reti nak berambus buang. Tapi kalau yang menggantikannya pun sama tak tumpas, hurmmm what to do kan.

To be truth, tak kira la kau melayu ka kau cina ka kau india ka kau jawa dilahirkan kt bumi and tanah malaysia ni mesti kau akan pertahankan negara yang kau cintai. Ini tak, bila cakap skit hee tak bersyukur. P balik china. P balik india. Ehh banyak cantik muka hampa. Hampa ingat Malaysia ni bapak hampa punya ka. Makpak kami semua dibesarkan dekat sini. So tak payah la nak sedap2 halau orang kan.

Sedap2 kena gst, harga minyak pulak bulan2 makin duk naik. Tak ckup dengan sebat duit gst, fuel buh pulak kat atas dengan tol. Yahuuuuu. Undeniable sangat bedebah kan. Serius cakap sekarang kalau dalam poket aku ada RM50 memang aku takkan keluaq. Risau wei. Nilai RM50 tu macam ayaq!

Takpa la. Mungkin di dunia tak dapat pembalasan. Cuma ingat Jibby & Co ehhh macam nama kedai makan plak mati itu pasti, berhimpun di Masyar jugak pasti. Jangan nanti merangkak-rangkak mencari marhaen2 yang korang susahkan semasa korang memerintah ni.



Lambang sayangnya Najib kepada Malaysia. Dia bagi Tol Mahal. Hillarious. Rakyat malaysia memang terer bab2 nk troll. Xpa la at least bila tengok ni hilang skit kan tension orang2 yang kena hadap harga tol charges yang makin menggila.



Ni pun best. Lawak wei.
Korang jangan sedih2 k. Kita sama2 la berdoa agar pemimpin2 yang zalim di Malaysia ni dapat balasan yang setimpal nanti.

Aku harap sangat2 zaman anak2 kita nanti nilai duit RM500 tu tak macam ayaq. Kalau dak apa beza kita dengan indonesia kan? Juta2 pun tak kaya2.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments