Food Review: King Crab at Manhatan Fish Market

7:45 AM

Wewittttttttt
Hampa pernah makan dak King Crab???


Kami dah. Baru lunch tadi p try kat Manhatan Fish Market Sunway ni.



Ni harga sekali dengan side dishes dia. Ada ikan, calamari n nasi bagai.
Kalau dia saja RM59.90 exc GST n service charge ok. Sory la gambaq kat ataih tu blurrrr pulek!



Ni pulak 2 2 orang ni aku memang tak paham. Sorang minum pun nak tension yang papa dia tu pulak apa kes tak tau aih.



Mai da adik ni nak bakaq2. Zassss zassss zasssss



Tudiennnnn. Ni pun da gedabai duk mai. Laki aku masa order tu siap nak order side dish lain bagai. Aku kata tak payah. Merepek ja. Bagi mai hat ni dulu baru la order kalau tak cukup! Dia ni memang selalu tamak tau. Pastu duk termonyeh-monyeh nak abihkan bila order berlebih-lebih.



Korang rasa berbaloi tak RM99.90 not inc GST utk hidangan ni?



Misi mengopek kulit ketam. Dia siap bagi gunting lagi untuk kami gunting kulit ni. Nasib la. Kalau dak jenuh gak la.

Ok bab rasa ni. Aku rasa dia punya king crab ni takla manis macam ketam-ketam fresh yang kita beli kan. Maybe sebab dia dah lama jugak kat dalam ais kan. Standard la tu kan. Rasa memang dah tak manis macam ketam fresh. Sebab ya lah ketam ni pun bukan origin dari sini. Sebab mama ngna angah kata depa makan king crab kat korea n japan dlu sedap ja kan. Manis bagai la. So bagi aku rasa isi dia memang tak manis macam ketam-ketam fresh tu. Tapi xdak la busuk macam ketam yang pernah aku makan kat Mee Salwa dulu tu. Hukhuk. Sampai hati depa jamu aku makan ketam busuk!

So kalau nak try boleh ja amik feel makan king crab. Cuma jangan la kuciwaaaa pulak ya.

Shuben kata takpa la. Da try skali kan. Nak sedap punya kena p makan kt korea n japan la kan. Dia kata takpa pasni beli ketam kat Pasar Malam Juru. Pastu kita wat cili crab makan sampai lebammm. Hahaha. Bunyi kecewa di situ.

Overall yang ikan tu sedap la. Yang lain tu sedap cara dia la. Cuma kalau kata nak repeat lagi King Crab ni memang tak la. Memang tunggu p makan kt korea or jepun la kot. Tu pun kalau p la kan!

Rating untuk King Crab set ni : 3/5
Total damage: RM126

P/s: not a sponsored post tau. Makan ni shuben kami yang bayaq dengan hasil titik peluh dia tauuuu.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

9 comments

  1. Ok laa tu pakej termasuk air ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. X masuk skali ayaq kak murni
      Tp makanan2 dia overall sedap ja kak

      Delete
  2. Ifa x gemar ketam or seafood makan di kedai alia. Lebih suka steak. Daging. Suka sgt TGIF. Sebab tu jarang masuk manhattan tu. Kalau pergi dengan hanis memang tak masuklah dia. Haha.

    Tapi kan tengok crab tu mcm best je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanesse steak kt TGIF tu mmg fav!
      Ni sbb tgk king crab tu yg nak makan tu...tp jarang2 gak makan kt MFM ni...

      Delete
  3. Aaaa sedapnyaaaa dah lama tak makan dekat Manhattan fish market ni T_T

    ReplyDelete
  4. nah sekali je makan kat sini
    ntah bila nak pergi sini lagi
    tgu alia belanja kut haha

    ReplyDelete