Thank you nuffnang

Dapat dari nuffnang tu memang Alhamdulillah la kan.
Tapi yang aku suka tu sebab dapat untuk kempen MOH breastfeeding campaign.

Al maklumlah ada orang kata kami ni obsess sangat dengan bf ni. Pffftttt.

Ok lah. Tu ja lah nak cerita sebenarnya.
Ni otw kat dalam ferry ke langkawi ni.
Short getaway jap…

Heppy birthday

To my one n only blood sister



Angah..
Heppy birthday to u




Dah belanja brownies kira ok la tu kan?
Walaupun awal kennn

Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki oleh Allah. Dan semoga terus istiqamah dalam menolong dan merawat ummah.
posted from Bloggeroid

Self reminder

Dear Alia,




Keep calm and dont tarzan- tarzan anymore.
posted from Bloggeroid

The Place Cyberjaya Review

Hai korang

Wat apa weekend ni?
Tak p chillex dengan kawan-kawan or family ka?

Hari tu aku ada upload kt fb gambar-gambar masa stay kt The Place Cyberjaya. Ramai gila yang cakap cool kan. Actually memang gila cool kot.
Selalu duk tengok kat dalam channel 728 ja kan rumah-rumah cenggitu. Ni haa depa…

#bloggerutara FAM TRIP, FUN RIDE with PENANG HOP On HOP Off | TEASER

Ecewahhhh

Ni teaser skit tau untuk korang tengok.

Geng #bloggerutara dah berkolabrasi dengan geng HOHO Penang yawww


Wewit.

Untuk pengetahuan korang sekarang ni Hop On Hop Off Penang ada wat promotion untuk beach route dengan city route dengan harga RM5 sahaja untuk pemegang Mykad.

Bagi yang bermina…

Food review: Border's Tea Seberang Jaya

Hai korang.

Kejap ja dah hari Jumaat kan. Kalau orang yang kerja tu mesti menjerit TGIF kan???mcm tu la aku dulu. Start ja hari isnin bila la nak hari jumaat bila la nak hari jumaat bahahaha.clichè sangat kan

Hari ni kebetulan ada customer mintak COD Vitalea n Vitamin E Shaklee kat Seberang Jaya. Z…

Kadar bayaran baru untuk pasport antara bangsa Malaysia

Berita baik untuk kita semua. Kadar baru untuk passport antarabangsa sekarang dikurangkan sebanyak RM100 untuk tempoh 5 tahun. So untuk tempoh 5 tahun cuma bayar RM200 sahaja untuk umur2 ai ni.

Untuk tempoh masa 2 tahun yang dulu dikenakan bayaran sebanyak RM100 telah dimansuhkan.

Elok sangatlah…

Post Partum Blues

Terkejut bila tengok kt timeline fb khabarnya ada ibu berpantang terjun dari tingkat 26 sebab stress tak dapat susu kan anak dia yang berusia 10 hari.

Allahu. Sedihnya aku.
Tak cukup dengan tu ada pulak yang jadikan isu breastfeeding ni kononnya la penyebab. Kononnya ibu-ibu yang taksub bf ni la …

Tshirt kami #bloggerutara

Ewahhhh cantik dak baju kami???

Heee.
Tu ja lah tayang. Bahahaha

Nanti kita cerita lagi naaaa.
posted from Bloggeroid

Bajet 2016

Berikut intipati pembentangan bajet 2016 yang dipetik dari MALAYSIAKINI




Antara intipati bajet 2016
23 Okt 2015, petang 4:54
Dikemaskini 23 Okt 2015, petang 6:15


Berikut ialah antara intipati Bajet 2016 yang dibentangkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang juga menteri kewangan, di Dewa…

Natural air purifier / humidifier

Teruknya jerebu lately ni kan.
Stress rasa. Sliding door kt balcony takleh bukak, tingkap kat kitchen pun takleh nak bukak. Aiyoo stress nya. Oxygen tu rasa macam limited ja kan.



Tengoklah kat luaq tu, hiway juru tu nampak macam Sleepy Hollow sangat aih. Selalu nampak la jugak fly over atas tu. Ni …

Wordless Wednesday

Best ker Hop On Hop Off Penang ni?
Kalau nak tau best ke tak tunggu kami #bloggerutara review nanti naaa....



posted from Bloggeroid

Update dari urban garden

Haiiiii

Dah lama tak update apa jadi kat kebun balcony sekangkang kera aku tu kan.

Jom layan mata dulu naaaa



Bunga peria kata sekarang tengah galak berbunga. Fuhhhh tak sabaq nak makan hasil dia.




Sama jugak dengan tomato aku. Galak jugak tu. Sukanya dalam hati ni




Bunga rose aku. Sayang gila kot.




St…

Salak Denai Chalet

Sebenarnya dah lama nk cerita pasal chalet ni. Tapi asyik peram ja. Ntah hapa-hapa punya baloq kan. Ni cerita masa sambut anniversary tau. Bulan 5 nun haaa. Lama dah sebab tu kata entry peram.

Tapi takpa moh kita cita pasal chalet ni.

Salak Denai Chalet ni terletak dekat kaki Gunung Jerai nun dekat…