Resipi Udang Goreng Sedap

8:01 AM

Malam ni quick update ja tau...
Mak jemah bz skit tau niiii.....




Bahan-bahan:

Udang
Bawang besar (potong biasa/bulat)
Bawang putih (cincang)
Daun kari
Garam
Kunyit
Gula
Kacang panjang (potong panjang mancis)

Cara-cara:

1. Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih.
2. Masukkan udang, kunyit, daun kari, garam dan gula.
3. Lastly masukkan kacang panjang yang da dipotong.
4. Goreng kejap dalam 3minit macam tu. Then dah boleh tutup api.
5. Sedia untuk dihidangkan.

Selamat mencuba ya korang.
Sedap dan simple pulak tu..

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

7 comments

  1. Mudahnya.. nak cari daun kari lah..
    TQ for idea.. nak wat tgh ari nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wat ni senang sha..kadang2 pening nal masak apa....msak ni ja dah beres

      Delete
  2. Replies
    1. Haah betul..org lelaki pun boleh masak menda ni

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. Assalam alia,
    baru dok plan nak buat udang goreng butter utk dinner malam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila2...nnt update na kt blog..boleh bg idea sorg skit nk masak apa kan

      Delete