Resipi: jelly sumi colorful

10:06 AM

Hai korang...
Sory la blog agk bersawangggg....
Ni pulak duk ada kt kl...
Nak hantaq angah naik haji esok...
Ya lah...she's one of medical team kat sana during haj season...
Bestnya kan....
Sambil2 tu wat haji terus...
Untung lah TH tanggung semua!
Selamat beramal ibadat angah!

Ok lah...ni nak share 1 resipi mudah jerrr...
Acah2 mcm nk wat puding triffle bgai kan...coiii sangat oi alia!




Cantik tak?
Hahaha...tapi ada yg sumi yg terlarik skit tu

Ok lah jom usha bahan2 dia:

1. 2 peket sumi kalerful (sbb aku guna 1 tak ckup la ada lompong2 skit...so better guna 2 peket je)
2. 1 bungkus jelly halal (guna 100g pun ok)
3. Gula (ikut klau korang nak manis boleb tambah)


Cara-cara:
1. Susun sumi dalam bekas acuan agar-agar/ jelly. (Sory lupa nak snap gmbar acuan)
2. Didihkan air dan masukkan serbuk jelly skit demi sedikit. Tambahkan gula ikut tekak korang.
3. Bila da mngelegak, korang da boleh tuang dalam acuan tadi.
4. Sejukkan dalam peti ais selama 3 jam.
5. Dah ready untuk dimakan.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

10 comments

  1. Replies
    1. Boleh la...wat x manis sgt..sbb xbrp gemar manis2...
      Lg plak nk bg ank mkn kan

      Delete
  2. sedapnya..makan sejuk2..
    warna warni memang menarik minat orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...warna warni tu la nk attract anak sebenarnya...

      Delete
  3. ni lau letak dlm tepung kastad or triffle sedap ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...tapi alia ni pemalas...buat yg simple2 ja lah

      Delete
  4. Assalam alia,
    wooowweeeeee
    santeknyaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...
      Ala mummy boboboi...senang ja....pejam mata pun leh wat ni

      Delete
  5. lama tak makan jelly atau agar2..

    ReplyDelete
  6. mesti kids suka sngt kan.. kalerful lagi hehe..

    ReplyDelete