Cepat gile!

8:44 AM

Hi korang...
Apa ntah yang cepat gila kan....
Korang tak perasan ka...masa sekarang ni makin cepat ja....
Baru ja aku rasa 2015...now its already August....
Yeah 4 months more before the comin year....
Fuhhhhh
To many targets & wishlists yang tak di full fill lagi...

And how bout u guys?
Nama ja dah jadi fulltime housewife...nama ja kerja dari rumah....
Hakikatnya kadang-kadang aku rasa macam nak pinjam tangan sotong jap....
Non stop kerja...kecuali klau tengah-tengah malam...

Time tu pulak...biasa aku baru masuk SOHO...time lain...jangan harap la....

Kalau dapat offer jadi engineer taknak keja balik ker???
Ermmmmm.....mcm mana nak cakap eh....i will reconsider kalau dapat Schlumberger yang dekat sejengkai dengan rumah aku ni... tapi hakikat dia..aku tak pernah apply..so celah mana nak dapatkan....iklan kt jibstreet pun xpernah jmpa...ehh jibstreet pulak...semua nk jib jib jib sekarang ni .hidup PM!haktuih.jobstreet la korang..typo teruk!

Tak dapat nak kejar dream job dulu2 pun xpa lah...asalkan dapat jadi domestic engineer untuk budak ni sorang pun ok lah...n adik2 dia soon...hehhh



My akhirat investment...



Her playroom.....
Penuh dengan barang2 main masak2...
Mama dia pun join...
Hahhahaha



Mama tolong collect barbie untuk Adriana...ni kes kecik-kecik dulu tak dapat barbie la katakan....

Hari ni tidoq kat rumah in law kat pulau sebab pagi esok kitaorang nak bawak Adriana p swimming kat pantai. Dah lama tak mandi laut. Bestnya.

Boleh la jugak p makan kuey tiaw thng kan. Dah lama papa dia janji nak bawak makan kuey tiaw thng yang dia duk canang-canang kata sedap. Dari Adriana dalam perut lagi. Nasib la tak ngidam menda tu hahahahha. Kalau tak kesian ke anak aku.

Oh ya.. lagi satu dah lama tak bagi dia main pasir. One of the way nak develop motor skill. Nanti next time beli kinetic sand pulak. Senang boleh main kat rumah ja kan.

Oklah. mengantuk gila ni.

Gud nite



Khas untuk pembaca-pembaca blog picisan ku ini...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

11 comments

  1. salam..tu lerr cepat giler masa berjalan..tak ter kejar..akak pon dlu pernah kerja kilang WD 7thn..berhenti kerja jd SRT 2tahun..pastu kerja balik baru 1tahun 6bln..dapat kerja pon cari dlm JIBstreet..hihihi #bloggerutara

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tenkiu akak sudi2 jengah blog ni..sekarang ni akak keja mana plak?
      antara 2 nak keja ngan tak keja ni...
      dilemma mak2 sangat kan....

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. memang tak berasa masa skarang.. comel anak akak..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...cpat ja kan...ni tengok awal bln 8...kang tgk2 dah bulan 9 pulak...cepat nya lahai....
      tenkiu husna....anak akk ni klau orang dia tak kenal dia garang...bila da knal...boleh wat geng

      Delete
  3. Betul tu alia.. masa semakin cepat berlalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk2 da nk msuk 2016...
      Huargggg cepatnya kan korg

      Delete
  4. kita rs nk resign tp...tp...arrrghhhh....xtau nk kata lagumana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee xpa..selagi ada hati nk reja..teruskan zai...kami dulu hati dah takdak nak reja...p reja pun baloq n jadi tak ikhlas...mcm xelok pulak kan nak bagi anak mkn hasil mcm tu...lepas pikiaq punya pikiaq...maka dengan rela hati resign

      Delete
  5. Assalam alia,
    iols pun nak jadik domestic housewife jugaks
    sob3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Domestic engineer sha....
      Hahahah...housewife lebih dr domestic dah ni

      Delete