Hidup seorang WAHM

10:41 AM

kalau nak cita psal kehidupan sebagai Work At Home Mom ni mmg takkan abih...
Ada ja....
Dari celik mata...
Sampai la nak pejam...pikir lagi apa yang tak setel lagi...
Apa yang tak buat lagi......
Lagi-lagi pulak macam sekarang ni fasa Adriana baru nak tengah up...
Aku baru ja ON pc....nanti dia nk mintak duk atas riba aku la...nak mintak main keyboard la...
Nak mintak karipap la...nak mintak ayaq la...nk mintak susu pun celah2 tu jugak...sudahnya....biasa aku masuk SOHO awl pagi..masa dia dah tdoq....
Kul 1 pagi macam tu baru masuk opis...
Tengok order...
Pikir resipi homemade soap, scrub la bagai la...
Macam2 la kan...ni pun ada sedikit lagi projek yang akan diupdate sooner...
Ni pun da lmbat gila dateline aku nk hntaq kat partner aku....adoihhh....
Sorry weiii...


Nasib la bila penat2 boleh p tengok pokok2...boleh petik roses...
Seronok la skit...

Penat mmg penat...
Double the penat masa keja dlu...
No more ME TIME...
More less OUR TIME....
istilah nak menikmati cheese cake SR sorg2 mcm masa balik keja dlu mmg tak dapat la...
What do u expect?eat calm with u 2 years old lil girl?believe me....memang tak calm punya laaaahhhhh....hahahha

Tapi takpa....every sacrifice that i make...In Sha Allah...Allah akan reward aku ganjaran yang lebih...sebab tu yang aku pegang sekarang...

Walaupun keja-keja yang aku wat ni mungkin tak seglamor keja-keja kat luar sana...tapi Alhamdulillah aku puas hati...believe in Allah...rezeki Allah tu luas sangat2...that's what i see now....kesihatan yang baik tu rezeki...anak tak sakit2 tu rezeki...suami tak buat perangai tu pun rezeki...projek masuk berduyun2 kat si suami tu pun rejeki.....Alhamdulillah....nikmat mana lagi yang kita nak dustakan....



Working on my collagen soap...
Will be ready in 2 weeks...
Sapa nak coba boleh roger2 den....



Ni pulak budak busuk yang sentiasa jadi peneman mama dia...its ok...mama tak kesah pun xdapat layan wayang sekarang...esok2 awak besaq..kita leh gang...leh main mekap2 sama2....

Ok lah....

Babai

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments