Kebaikkan Cloth Diapering

8:23 AM

Salam korang.... sebenarnya...dah lama nak share psal cloth diapering ni tapi asyik tak ter-share ja kan..dari start preggy Adriana lagi mmg dah nioat nak CD kan dia...ni pun sebab ter-isnpired dengan my make up gurum, Yana...memang dari dia la i tau skit2 psal CD ni...pastu dia yang suggest aku pkai QQ brand for start..which for me...aku sgt2 lah satisfy dengan QQ brand pnya CD ni... keterujaan aku nak CD ni memang dari preggy dah start... masa preggy 5M kalau tak silap..setiap bulan da start beli 5 pcs CD from QQ brand... dah plak..QQ brand ni selalu wat sales BUY 5 FREE 1..gila kau tak grab!so buy the time perut aku dah ranum aku dah ada nearly 20pcs CDs dah.... ok lah... aku kat sini nak share psal goodness of cloth diapering....
satu lagi aku nak add on.. bila pakai CD ni anak korang akan cepat dapat bezakan kering and basah... so diorg ni macam tau bila dah pee2 byk ke..poo poo ka apa ka tak macam bila pakai DD..payah skit diorang nak bezakan...
aku ni memang gila skit cute prints
bukan gambar aku tau ni... kepuasan tau bila nampak fluffy CD korang tersusun mcm ni...by the time Adriana dah msuk 6M adriana dah ada almost 35pcs CDs..ni semua sebab mama dia teruja gila...tapi aku jenis tak beli yang mahal2...beli pun QQ brand ja..sebab tujuan asal aku pun nak berjimat cermat kan...heee...tapi half of it dah letgo dah sebab since aku dah WAHM ni senang skit nak laundary compared masa reja dulu.... sp tak rugi pun kalau korang beli CD ni...xsuka prints tu,,kau boleh letgo kat group kt FB...so takda la perkataan waste tu kan... ok lah... len kali aku cerita pulak psal Pre washed dan sebagainya...

You Might Also Like

0 comments