Hasil tangkapan Big Bad Wolf Penang Part I

11:23 PM

Aku ni jarang2 jugak la beli buku cita ni..novel ka amenda ka...
Dulu2 plak klau novel Ahadiat Akashah mmg la aku agk gilos skit...tapi beli yg betul2 minat la..macam Lagenda Budak Setan..pastu Pilot Cafe...untuk 3 Hari..bla bla bla...
Pastu kalau novel English..mmg dari sekolah suka gila Sweet Valley High School tu...tak tau la..lani ada lagi ka dak ka...ada 2 org twins tu..sorg nama Elizabeth sorg lagi Jessica kalau xsilap aku...novel bapak gila pnya tebai nak2 yang Elizabeth Secret Diary kalau xsilap..aku boleh abih kan dalam masa 1 atau 2 hari...

Ingat dulu masa kt Saina...selalunya..aku akan baca novel ni hari Khamis...pantang cikgu masuk kelas lewat..bukak novel..pastu sambung ke prep...pastu kalau ada makan beradap plak..aku curi2 baca masa time makan tu...pastu lepas bacaan Yassin terus laju2 balik dorm nak sambung baca...kalau dah light off tu gila sanggup bersengkang mata baca dalam gelap...smpai la tertdoq...kalau tak abih..esok Jumaat cuti...sambung membaca....perghhh gilo....

Dah nak masuk form 5 start la baca novel yg English nya bahasa agak enchanting skit...dah start terjebak pulak ngan Judith McNaught...dari US punya bahasa yg agak light...alih ke UK pnya bahasa yg agak sarat...amik masa la jugak utk aku abihkan satu buah novel...novel 1st Judith yg aku baca...Once &Always...perghhh ingat lagi...amik masa 4 days jugak utk aku merangkak2 nak paham ayat enchanting dia tu...

Tengok...dah melalut aku pokpek ke menda lain..
Pendek kata...aku mmg suka baca novel..dulu2 la..lani..asal bukak novel ja aku leh tdoq....zzzzz terus...
Ni azam baru...nk start reading balik...

Jom usha hasil rembatan kt BBW Penang petang tdi...



Ada lagi 2 aku tak masukkan dalam gmbaq ni



Meroyan pulak aku tengok buku cookies cute macam ni...RM12 plak tu..harus jakun sebentar



Aku mmg suka tengok rancangan cooking Chef Rachel Khoo ni dalam Little French Kitchen kt channel 728...suka tengok life dia kt France sana...



Tengok gambaq pun da menarik..maybe beli buku ni sbb gmbaq kot..
Next in d list nak cari Chef Michael Chef At Home, Jamie Oliver, Nigella ngan Rachel Ray pulak....



Lama dah tak layan Chicken Soup for The Soul-stay at home mom ni...sesuaiiii ngan ai noks



Ni pun beli sbb geram.kekdahnya kot



Omeynya...omeyyy



Ni pulak recipe dalam buku hello kitty tu..hee..simple lak tuhhh



Ni pulak buku pasal book scrapping...comel jek...tapi ni...macam angah ja yg lebih ke arah tu....

Tu ja..sekian...
Menyusul lagi part II...
tu utk bahan bacaan Adriana pulak..

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments