Food review: The Table Penang

9:06 AM

Salam....

Kalau kt kl mcm bersepah kan cafe2 yg kewl..the chemistry la apa la..minum soda ikut conical flask la...minum shake ikut beaker la....
Kena la budak chemical mcm aku ni...my chemical romèn sgt woi...

Tapi korang tau kan..kat penang ni cafe2 kewl mcm tu agak limited...utk yg type "HALAL" la...pork free maybe banyak..tapi part tang cake semua ru...tak dapat la nak kompem kan ada alcohol ka dak ka...kena buh Rums...ohhh myyyy....

So malam semalam..lepas tengok Naruto Shipuden ka apa ntah(cerita budak misai kucing...werkkk)..tengok separuh jalan ja sbb si kenit ni taknak duk diam dalam cinema..kami pun blah la...dari Gurney Plaza nak cari la tempat nak makan....

Time tu aku pun tak ingat la aku sentap apa ntah ngan laki aku ni...tetiba dia ajak aku lepak cafè...dari nak lepak kat Abu makan meggi goreng terus plak mamat ni ajak bini dia p cari cafè ni...yalah..dia tau aku ni pesyen suka skit chill2 kat cafè ni kan...so malaih aku nak panjang cita..aku pun ya ja lah...ikut ja lah..

Cari punya cari...punya cari....oiiii susahnya la nak cari oits....Lorong Carnavon la...pnya sesat2 sampai ke street art mana hala ntah...tapi paling senang landmark dia dekat Market kat Cambell Street tu...

Terpaksa la jugak laki aku ni kol membe dia yang memang keja kt sini...ewahhh...sebab member dia tangkap gambaq nampak mcm kewl ja kan tempat ni...so apa lagi kami pun terjah la kan....lorong dia betoi2 dekat depan Market tu...





Pandai mamat ni pujuk aku kan...umpan aku lepak cafè ja...acaner aku nak merajuk mntak pandora 916 ni???



Art doodles


Aku suka konsep kedai ni..dengan meja2 dia...sebab tu kot nama The Table kan...jangan taktau table2 kat sini depa yang wat tauuu



Ni bahagian atas...



Ehh gila kewl kan..bangunan lama ni...teringat plak kat melaka...area2 jonker street tu....



Part tangga dia ni aku seriau...mmg klasik wehhh..sumpah aku duk pedo ja...



Ni kat kaunter bar dia..jgk dr pallet

Ok la ni....


Kita cerita plak psal makan dan minum kat sini...

Aku ingat nak order Mocha tapi macam malas plak nak mengopi malam tu...
So aku pun order la soda-bubble gum...


Laki aku plak order latte...

For foods kami order burger



Burger incredible yg sedap..sbb patty tu homemade ok...mmg sedap sgt..thumbs up guys!



Ni pulak lamb pie...memang terbaik bohhh...


And meatball(tp gravy tu bagi aku a bit salty skit...maybe sbb aku ni kurenggg skit mkn menda2 yg agk msin ni)...tpi sedap ja...balun habih jugak pun nya oi!



Ni muka Hulk nak balon burger Incredible yg green tu!!

Overall aku suka konsep kedai ni...
N based on kawan amir pun depa cakap..depa akan xpend lagi ke kedai sebelah...and dinamakan Sambung Meja plak....heee...nama takmau kalah tau...that side more to family punya tempat nk chillex...sebab kedai hat duk ada ni..a bit sempit la...tapi ok ja....
Suka ja aku lepak dalam ni...
Layan lagu2 depa pasang...
Lagi best kalau depa letak kat bawah meja tu magazine macam Cleo ka..apa ka...kompem lagi lama aku bertenggek situ...

Tapi disebabkan tetiba si kenit ni dab jaga...maka cepat2 sesi chillex ditamatkan...masa utk mama dia chillex layan perasaan dah tamat....

Apa pun...Nora bagi 5 bintang....ewahhhh...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments