Food review: Restoran Ikan Bakar Din, Kepala Batas

10:03 AM

Salam....

Sory 2 3 hari ni aku akan review psai kedai makan ja kt penang ni...kedai makan hat sempoi mempoi ja utk hampa...

Okey...Restoran Ikan Bakar Din ni terletak kat area Kepala Batas Penang..bukan kat island naa...kat mainland ok...hampa ON WAZE ja kompem jumpa punya...tapi aku ngan laki aku panggail kedai harimau menangis ja...

Selalu kadang2 cakap...ehhh b sedap kalau makan kat harimau menangis kan...
Haah betol la b...tapi xleh selalu2...nanti poket aku yang menangis--> balas laki aku...

Okey....

Makanan dia of coz yang paling femes tak lain tak bukan CRY TIGER or HARIMAU MENANGIS...tak ka harimau menangis tu apa noks?
Kalau tak tau cuba p tanya mak hampa apadia tu....harimau menangis tu salah satu part dalam daging lembu yg tersangat la sempoi rasa dia..daging lembut..ada lemak2 skit...bukan kata harimau ja nangis...aku pun nangis sekali wei...sebab kolestrol tinggi...mampoih nak kena work out balik lepaih tu...



Ini la dia part harimau menangis tu....
Aku dapat cekau banyak....sebab hari tu awaiw lagi aku dah ckp kat Amir..kita p harimau menangis dulu baru p amik barang....sebab ni kira hot item la wei...p ataih kui 12 ja licinnnnn....ni kira selamat la kami p time tu tak ramai lagi...
Laki aku pun cekap...sampai2 dia terus arahkan mak jemah ni p cekau harimau nangis....




Ni pulak lidah bakaq...
Erkkkkk...xmakan eh???
Geli ehhh???
Ehh pedulik la aku yang makan engkau yg geli apa kes???ehhhh....
Sedap ni woiiiii....lagi2 kalau org siam suka wat lidah masak merah...mcm daging masak merah siam version tu..mama selalu jugak wat lidah masak merah or lidah masak asam kalau dapat beli lidah ni...

Kan aku da ckap...aku ni mmg makan makanan esotik dik non....tapi tak sampai la makan ulat sagu tu....euhhhhh....itu memang GELI!!!!



Takdak dalam gambaq..kari ikan untuk Adriana dengan sotong bakaq....petai rebuih dan sambai belacan+tempoyak(aku xdan nak tangkap gambaq sebab laki aku dah start pederaih gear 3 dah..satgi habih harimau menangis..aku yang menangis plak satg(

Harga????
Apa yang aku boleh kata...sediakan duit berlebihan..sebab harga dia memang boleh tahan la....satu sebab memang sedap...pastu lauk2 dia pun memang kalau ikan tu stock boleh makan 2 3 orang...so memang kalau tengok harga ikan terubuk ka keli bakaq ka...memang nak pitam tengok harga dia...tapi bila tengok ikan dia depan mata...hampa akan cakap...ok no wonder the price tu agak mahai...

Apa pun...kedai ni memang terbaik la...
Cuma p kena poket penuh la...balik tu poket macam bocoq skit la....
Tapi xpa...bukan selalu pun kan....

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments