Food review : Adam's Kitchen Penang

9:12 AM

Salam korang....

Tempat ni aku discover dalam group fb Tempat makan menarik kat penang.....

Fuhhhhh....
Ternyata....
Tempat ni bagi aku memang menarik....


Ni kat kaunter dia...so korang kena order kat kaunter apa yang korang nak makan...



Ni pulak anak aku...yang selamba badak nya..naik panjat meja kat tempat ni...maybe dia rasa macam makan kt rumah kot....tengok hiasan pun macam ala2 rumah mak tok dia kot....



Interior...mana la dia dapat pintu kayu tu...cekau mana bang???


Aku kalau jmpa tv ni..aku nak simpan jugak..wat perhiasan...cool weh



Ni part lain dalam restoran ni...mak jemah is suka dengan konsep cool tempat ni...thumbs up kat owner nya..



Eh kerusi pun lawaaa....purple gitewww...tunggu lewww kerusi pink kitewww pulekkk sampeiiii



Lagi gambar dalam kedai ni...yang wat aku suka...

Ok ....

Here comes part makanan...

As usual....



Mushroom soup for Adriana...tapi macam aku ja yg baham lebih....prepared from scratch i can tell ya...not from the tin one...i can sense the shitake hint in the soup...kamon...lidah aku memang alert dengan mushroom ni since i'm mushroom lover...
Oh en shuben order milk...ada add one vanilla syrup..memang best la kan...kejap ja dah habih..kena order air lain pulak..
Aku amik homemade lemonade jer...
Mushroom soup price: RM8.90 or RM9.99(tak ingat dah)
Homemade lemonade price: RM4.90
Milk price : RM4.90 OR RM5.90(Tak ingat dah)


Ni shuben kita punya...dia amik chicken grilled ja...nicely seasoned and grilled..ayam pun x over cooked/grilled and tak keras...still got moist2 giteww
Price RM15.90

Jangan terkejut tengok aku punya tauuuu....



Aku order double grilled lagi haaa...ayam dengam lamb kot ataih..period kot time ni..makan macam pelahap gila...hormon2...hilang jom kuruih aku...tapi calori intake aku masih terkawal hari tu...
Pun sedap yang niiii
Price RM21.90



Chicken wings ni dah kena pelahap ngan laki aku da 2 ketoi baru aku ingat nak tangkap gambaq....lupa betoi la aku...nasib la dia tinggai kat aku skit...
Ni pun sedap...sbb nicely seasoned and grilled...
Price RM8.90

Bagi aku makanan2 dia sedap la...tempat pun macam relax n cool ja...sangat santai kot....ni pun makan duk ataih sofa...kat rumah pun makan duk ataih kerusi meja makan yang tak berapa nak empuk macam ni....

Thumbs up to the owner....masa aku p makan ni..owner tengah duk babysit sorg baby ni..sbb parents baby ni duk candle light dinner...agak2 kalau aku bagi dia handle Adriana ni boleh dak???
Feeling2 nak candle lite dinner jugak lah...

Apa pun next time aku nak try spaghetthi carbonara dia...nampak hat lalu depan idung aku hari tu macam sedappp ja....harap2 la laki aku baca post aku niiiii.....

Oh ya lokasi dia....dekat Bandar Perda...selang beberapa lot dari Kapitan...sederet la dengan TM semua tu...boleh pakat p serbu naaa lepas ni....

**oh ya..makanan inj berbayar ya...bukan disponsor pun tau...so review ni adalah seikhlas hati nurani aku ni...okey babai

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments