My current obsession

3:54 AM

Jom layan gmbar2 urban garden aku ni....
Actually ni dekat balcony aku ja....
Stress release kot tengok2 pokok2 ni....


Japanese roses ni aku beli 1 bekas/pasu ni rm8 sajaaaa...puas hati nyahhh...nanti kerat batang dia cucuk kat pasu2 lain...sangat senang dijaga....tak perlu ait banyak sgt because this plant cam stand hot weather...cuma jangan la smpai seminggu ko tak siram dia..kesian dia nyahh...



Bell pepper ni aku beli kat nursery kat rumah aku ni jugak...rm10 kot...ntah dah lupa...tapi ada 3 pokok dlam ni kot..puaih hati..nnt boleh la bagi sepokok kat sapa2 yang nak..



Ok roses ni rm10...tapi tokey tu kasik aku rm8..ok sgt2 kot



Yeayyy..another English herbs...hoyeahh..da dapat parsley ngn thymes ni...2 pasu ni dia bagi rm15...dah la segar elok...sukanya...sukaaaa nyaaa



Pokok cabai ni eksidenly tumbuh..aku main campak2 ja benih yang ada kt dlm satu bekas ni...tengok2 haaa..naik subur elok gila...maybe sebab aku suka siram pokok2 aku dengan air basuhan beras+ikan kot....



Ni pulak roses angah bagi kat aku...hari tu lama jugak tak berbunga...ni dah galak berbunga balik dah...banyak putik duk keluaq dah....


Ni selasih or thai basils...masak apa2 buh daun ni perghhhhh....yg daun besaq2 tu pulak pokok hydrangeas aku...sedih sebenaqnya kalau cita psal hydrangeas ni..sebab dia galak berdaun jaaaa....bunganya tak keluaq2....sedeh lahai....ni nak try buh baja bunga tengok...tokey kt nursery tu kata...u gunting dia pnya pucuk kasik dia keluar itu bunga..dan bubuh itu baja bunga...okey...baik tokey...
Oh actually aku ada beli pokok hydrangeas kat nursery tu...rm10 kot..ka rm8..ntah..tak hingat...dlm range tu ja harga dia...tp da ada putik2 bunga la....heee cant wait



Kasik up closed skit bell peppers aku ni.....



Ni pulak yg cabai aku tertanam tu..crunchy n pedas berdenggung



Cepat la blooming yer....



Malam ni or esk nak wat rose infused water lah....hihi....

Sekian...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments

  1. wah ade english herb, biase buat ape yew?
    singgah di sini n jemput dtg blog sy =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. English herbs tu kalau nak wat pasta ka..steak ka..grilled apa2 ka...sesuai letak dalam tu....
      sedappp...ada aroma tersendiri

      Delete