Hobby....

7:56 AM

Aku ni boleh dikatakan banyak jugak la hobby.....semua tu menda2 yg aku suka wat....

1. FOTOGRAFI
ni rasanya aku mewarisi dari arwah abah aku kot...sebab arwah mmg cool sbb suka fotografi mcm aku jugak...actually kami dua cool sebab kami 2 rapat....aku ni anak manja arwah abah....dapat UPSR 5A dapat kamera...walaupun time tu cuma yg pakai filem tu...tapi tetap rasa wehuuuuu...perasaan dia???pecah pala wei ada kamera time tu.....
Pastu bila da besaq....masa da abih degree...en tunang aka en husband belikan dslr pulak...melampau2 la kau kan alia.....layan ja laki aku dengan aku ni...time tu trending sapa sangkut kat leher dslr tu kewllll....lagi2 la kalau hang pompuan...wewitttt....berasa cool sgt time tu.....

Pastu lani...dslr tu ada...ada dlm bilik opis kt belakang...jarang da nak usung p mana2 dah....sebab rasa berat...dengan anak lagi weiii....cuma kalau travel mcm p krabi hari tu ka memang bawak.....sbb still rasa cool jugak guna dslr utk captured moment2 indah....ecewahhh...

Tapi lani...aku byk guna fon saja...senang....terussss zasss hapload kat instagram....penuh dengan #AdrianaArissa sahaja kat ig aku tu....
Obses ngan anak sendiri?
Ermmmm....maybe.....
Kat ig tu la ada gmbaq dia dari frst day dia lahir sampaj ke hari ni...
Ig tu macam journey aku....mcm2 ada dlm tu...selain dari blog ni


Ok la....guna fon pun lawa jugak...



Selain dari gmbaq Adriana Arissa...aku suka jugak captured gambaq makanan dan buh #FOODPORN ...kejadah food pun nak porn sgt kan....



Tak lupa jugak captured moment2 indah msa p berjalan2...ni kat Blue Pool , Krabi...
Nnt aku update entry Krabi hari tu yek...

Ok....
Now hobby lain....

2. COOKING
ni aku rasa bukan lah nk kata hobby sangat...tapi menda yang macam wajib dab harus dibuat oleh kaum hawa kot....tapi aku memang enjoy cooking...then plating lawa2..then snap picture.....


Masak sambai teloq hat simple lagu ni pun nak tangkap gambaq buh dalam blog kan......kan...kan....
Ada la tu yg duk mngata kan....kesah pulak la aku ni...


Resipi ni aku adaptasi dari dish fav aku kat Black Canyon..okla...menjadi jugak!!!

Ok yang ketiga hobby aku...

3. GARDENING

ok hobby ni sgt aku suka...sebab hasil dia memberangsangkan....seronok kot..nak masak petik ja kat balcony pokok2 yg kita tanam tu...


Nahhh ni pokok cabai aku...hasil yg best kot...tu belom tengok rosemary ngan ketumbar jawa lgi...huishhh nikmat..
Ilang stress kot bila gardening ni...
Korang2 yang stress keja tu...
Kalau stress try la gardening...tak nak yg susah2 pny pokok pun try la pokok2 hiasan mcm money tree tu ka..letak dalam air pun...xpun bela roses...sebab roses pun xrenyah sgt...bila dia berbunga tu....perghhhh perasaan tu sukar nk digambarkan...


Ni plak yang latest kegilaan aku...
Letak dalam kitchen cabinet ja....
Dalam masa 4 hari dah dapat hasil memberangsangkan....



Xsuka lagi ka dapat hasil macam ni??



Dapatla masak hasil tuaian kan...sup ayam cendawan...nyummmyyy

Nak resipi???
Nanti pulak ya aku upload.....

Assalamualaikum

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments